Дорогі вчителі, викладачі, вихователі!

Сьогодні Ваше професійне свято. Свято великих людей, свято добра, мудрості, любові та турботи.

Бо ж як би не вирували політичні пристрасті в країні, куди б не закинула нас доля, є в житті речі, які ніколи не знецінюються, не тьмяніють, не забуваються. Це – Батьківщина, Рідна Земля, Мамина Любов, Тепло Рук Першої Вчительки.

Це – найдивовижніша і свята професія. Вчитель – одна з найближчих і найдорожчих людей для кожного з нас. І всі ми навіть через багато-багато років пам’ятаємо і перші палички в зошитах у косу лінійку, і перші незграбні літери і перші слова, написані власноруч під вашим дбайливим поглядом та керівництвом.

І тому кожен з нас до самої глибини душі вдячний Вам за вашу невтомну працю, і кожен з нас в неоплатному боргу перед Вами, бо ж неможливо повернути наш борг вчителю, як неможливо повернути борг матері за її недоспані ночі та материнську ласку.

З святом Вас, дорогі мої! Я дякую Вам за Вашу мужність, терпіння, за працю, за те, що Ви є у нас.

Запевняю Вас, що я особисто і Уряд України зробимо все для того, щоб повернути вищий престиж вчительській професії, щоб зробити Ваше життя гідним, достойним, щасливим і забезпеченим. Не лише на словах, але й на ділі!

З повагою, Ваша

Юлія ТИМОШЕНКО, Прем’єр-міністр України