Серед нас байдужих немає

Кінець вересня традиційно перегортає сторінку свята – Всеукраїнського Дня бібліотек. Напрочуд гарна осіння погода поєдналася з теплотою намірів голови Чортківської районної організації ВО «Батьківщина» Віктора Шепети, котрий окрім привітань зі святом бібліотекаря Чортківської школи-інтернату, подарував цьому навчальному закладу ексклюзивне видання «Ілюстрована історія України». Цей історичний доробок випущено на замовлення Державного комітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України за Національною програмою соціально значущих видань. У ньому йдеться про основні етапи формування української державності , боротьбу українського народу за свої права, утвердження своєї культури та національної ідентичності, про закономірності й труднощі державотворення наприкінці 20 століття.

Віктор Шепета вибрав саме школу-інтернат, а не інші бібліотеки району, тому що у цьому навчальному закладі переважна більшість обділених увагою та батьківською любов’ю дітей, які маючи різні обдарування та таланти, також хочуть черпати знання та здобувати якісну освіту. Від цьогорічного вересня, завдяки хорошій ініціативі Чортківського БЮТу, почнеться відлік користування дітьми з школи-інтернату патріотичним літературним доробком. Кількасот сторінок з фотознімками стануть  «силою, волею,  словом на землі Українській», посіють зерна  любові до вітцівщини та пізнання її етапів формування.