Тимчасова слідча комісія Верховної Ради підтвердила факт беззаконня у стінах Тернопільської міськради

Серед останніх надходжень законопроектів до Верховної Ради України за період 22.09.2008 – 29.09.2008 на офіційному сайті Верховної Ради України (www.rada.gov.ua) з’явився Проект Постанови про призначення позачергових виборів депутатів Тернопільської міської ради та Тернопільського міського голови за № 3232 від 29.09.2008.

В ході перевірки члени тимчасової комісії, народні депутати України: Денькович І.В. , Буджерак О.О. , Петренко В.М. , Храпов С.А. знайшли ряд порушень в діяльності Тернопільського міського голови та роботі Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, що Рішенням Верховної Ради України, на початку червня 2008 року була створена Тимчасова слідча комісія з питань розслідування фактів порушення Тернопільською міською радою Конституції України, Земельного кодексу, законів України, невиконання рішень судів при відведенні, передачі, наданні у користування земельних ділянок, а також численних службових зловживань при розпорядженні об\’єктами комунальної власності та бездіяльності органів прокуратури по запобіганню порушенням міської ради.
Автором даного проекту постанови про утворення комісії виступив народний депутат України, голова Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» Василь Деревляний. За утворення тимчасової контрольної комісії проголосували 350 народних обранців. Головою комісії обрано народного депутата Деньковича Івана Васильовича.

Відтак, за № 3236  від  29.09.2008 готовий Проект Постанови про звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування фактів порушення Конституції України, Земельного кодексу України, інших законів України Тернопільською міською радою, невиконання нею рішень судів при відведенні, передачі, наданні у користування земельних ділянок, а також службових зловживань при розпорядженні об\’єктами комунальної власності та бездіяльності органів прокуратури щодо порушень законодавства України в діяльності Тернопільської міської ради.

Днями даний проект буде розглядатися на сесійному засіданні Верховної Ради України.