Заява

Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» обурена діями голови Тернопільської ОДА Юрія Чижмаря щодо звільнення депутата Тернопільської обласної ради, обраного від Блоку Юлії Тимошенко Михайла Олійника з посади начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» переконана, що звільнення Михайла Олійника ґрунтується виключно на політичних мотивах, адже його професійності може позаздрити і сам голова адміністрації, і чи не всі заступники Чижмаря, і чимало керівників підрозділів ОДА.

Для прикладу заступник голови облдержадміністрації Богдан Якубовський, який є відповідальним за промисловість, часто навіть не розумів, про що ідеться на засіданнях колегій, робочих нарадах. А левову частину роботи, яку мав би організовувати особисто, «розписував» на Михайла Олійника.

Політична зачистка кадрів, яка здійснюється сьогодні головою облдержадміністрації Юрієм Чижмарем спричинена тим, що, нажаль, Президентом України Віктором Ющенком ігноруються принципові, безкомпромісні, освідченні Тернополяни, а сам керівник області вибраний із родини чільника Президенсткього Секретаріату Віктора Балоги.

Неугодними для Чижмаря, окрім Михайла Олійника, стали Володимир Рословський — депутат Тернопільської обласної ради, член фракції «Батьківщина» та чимало рядових працівників місцевих органів виконавчої влади, які не поділяють балогівських методів керівництва.

В свою чергу на керівних посадах відновлюються «кучмісти» та люди, які знають як обкрадати громаду та тиснути через правоохоронні органи на підприємницькі структури. Тернопільська ОДА поступово перетворюється на «Балогівське» закрите акціонерне товариство.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє, що люди, подібні Юрію Чижмарю, його заступникам Богдану Якубовському, Петру Вовчуку, Федору Шевчуку, Івану Наливайку та іншим не мають морального права керувати областю.

Лише заміна керівництва облдержадміністрації зможе налагодити роботу виконавчої гілки влади в області та спрямувати її в русло допомоги жителям області.

02 жовтня 2008 року