Василь Деревляний:«Попри всі заяви та псевдо-пікети, у збереженні істино демократичної коаліції в Україні зацікавлений лише Блок Юлії Тимошенко»

Про політичну ситуації в країні та області, а також про виділення коштів з Кабінету Міністрів України для Тернопілля говорив на прес-конференції, 2 жовтня голова ТОО ВО «Батьківщина», народний депутат України від БЮТ Василь Деревляний.

29 вересня вже була готова угода між Блоком Юлії Тимошенко НУНС та партією Литвина. Підписалися під текстом угоди всі без виключення депутати нашої політичної сили та лише 31 депутат від НУНС, — заявив Василь Деревляний. — Хочу зазначити, що жоден з наших тернопільський «патріотів» нардепів  від Нашої України Стойко, Гуменюк, Джоджик, які вірно служать Балозі, не поставили підписів за створення демократичної коаліції.

За словами Василя Деревляного, коли БЮТ погодився на всі умови НУ та Президента, нунсівці почали шукати нові проблеми і видумувати нові вимоги.

Для збереження демократичної коаліції наш лідер і всі без виключення депутати робимо все можливе, звісно, якщо сьогодні-завтра не вдасться зібрати коаліції, ми підемо на вибори, — каже народний депутат. — Зараз секретаріатом президента розробляється такий сценарій, що вибори можуть розпочатися, але не закінчитися. І через те, повне президентське правління – це те, чого хоче Балога з пятивідсотковим сьогоднішнім президентом.

Прокоментував Василь Деревляний і про Закон про державну службу, довкола якого плетуть інтриги НУ та УНП.

Хочу всім нагадати, що закон був прийнятий в першому слуханні і, зараз, до другого слухання  вже подані поправки від нашої політичної сили якраз до того пункту, що стосується мови. Від тих політичних сил, які зараз звинувачують нас у тому, що ми підтримуємо державну мову російську жодних поправок до цього закону не було, про що й можна сказати, що це саме їм і є байдуже яка мова буде державною в Україні, — зазначив пан Деревляний.

Не менш важливе питання підняв народний депутат і про кошти, які виділені та заплановані у Кабміні для Тернопільської області. Зокрема брехливими і безпідставними назвав Василь Деревляний листівки, які нещодавно розповсюдили невідомі на території гуртожитків ВАТ «Текстерно». У листівках йшла мова про те, що ніяких коштів не було виділено для Тернопілля і 10 мільйонів це видумана цифра.  Публічно для представників ЗМІ області народний депутат продемонстрував розпорядження про виділення цих коштів.

Окрім таких листівок міською та обласною радою блокується надходження цих коштів до людей. Вчора я особисто підходив до заступника міністра фінансів, який в моїй присутності телефонував до керівника фінансового відділу обласної державної адміністрації та міської ради і, на диво, жоден з них нічого не знав про кошти з Кабміну, але після таких дзвінків зам міністра сьогодні знайшлися всі документи і вже у понеділок в області пообіцяли відправити всю документацію для отримання грошей для ремонту гуртожитків ВАТ «Текстерно», — розповів пан Деревляний. — Ось вам і бажання сьогоднішньої влади допомагати людям.

Не зважаючи на всі перепони та палки в колеса з боку місцевих можновладців, БЮТ продовжує допомагати тернополянам. Так, у бюджеті на 2009 рік за ініціативи Василя Деревляного є передбачені кошти на придбання ангеографа для Тернопільської обласної клінічної лікарні на суму близько 8 мільйонів грн., обладнання для перинатального центру – близько 7,5 млн. грн., для обласної бібліотеки – 13 млн. грн. та близько 10 млн. грн.. для капітального ремонту Драматичного театру.