Гідний вчинок гідної людини

Нещодавно у селі Шманьківці, що на Чортківщині, посвячували дзвіницю – непересічна подія стала ще більш неординарною завдяки щирим намірам вихідця з цього села та депутата Чортківської міської ради від БЮТу Юрія Савки, який на прохання людей придбав і подарував селянам мінорні дзвони.

Ці християнські атрибути виготовлялися у найкращих ливарнях Європи та вилиті з бронзи. Їхнє звучання, немов слово Боже, нагадуватиме про силу Господню. На посвяченні були присутні священики та Дмитро Григорак  – Апостольський Адміністратор Бучацької Єпархії, які були очікуваними гостями у селі.

Опісля релігійного обряду за сприяння бютівця Юрія Савки було організовано виставу для мешканців села. Актори Коломийського драмтеатру на сучасний лад зіграли класичну кінокомедію: баба Параска та інші герої сьогодення завітали до трудівників-селян на свято. «Постійні проблеми, в тому числі і загальнодержавні, не дають веселощам хоча б промайнути у сільські будні. Злидні, безгрошів’я, важка праця цілком заполонили життя мешканців вкраїнських сіл. Тому я вже вдруге посприяв артистичному різнобарв’ю у рідному селі – вперше під час Великодніх свят і вдруге – при посвяченні дзвіниці. Було надзвичайно приємно бачити розчулені старенькі обличчя від щирої радості, сльози від сміху після перегляду вистави, оскільки дуже рідко у селі нині можна побачити зірок хоча б обласного акторського ремесла. Приємно, що моя ініціатива виявилася позитивом для односельців батька та подарувала миті радощів та втіхи» – поділився депутат Чортківської міської ради від БЮТ Юрій Савка.

До слова, весною пан Юрій потурбувався про криницю на цвинтарі у рідному селі, на якій встановлено позолочений купол придбаний у Києві як офіру для вічного спочинку односельців. Доріжка до криниці, цебриння, моторне обладнання, використання електроенергії – усе за рахунок Юрія Антоновича. Гідні вчинки гідної людини!