Заступник прокурора Тернопільської області Ореховський Л.А. займається політичними переслідуваннями!

Так вважає Президія Тернопільської обласної ради.

Саме з цього приводу Президія Тернопільської обласної ради п’ятого скликання прийняла звернення до Генерального Прокурора України Олександра Медведька.

Як ідеться у зверненні, члени Президії Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, глибоко обурені фактом політичних розправ у виконанні працівників прокуратури Тернопільської області.

Так, заступником прокурора Тернопільської області Ореховським Л.А., виконуючи замовлення голови Тернопільської обласної державної адміністрації Чижмаря Ю.В., чиняться дії, що прямо оцінюються як тиск через політичні вподобання.

Пряма причетність Ореховського Л.А. прослідковується в питанні реалізації планів окремих чиновників із місцевих органів виконавчої влади щодо ліквідації КП «Тернопільавіаавтотранс» та дерибану земель діючого аеропорту.

Окрім того, своїми незаконними приписами Ореховський Л.А. забажав руками начальника Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Тернопільській області, депутата Тернопільської обласної ради Були П.В. анулювати ліцензію ТОВ АТК «ЕТАЛОН».

Дії Ореховського Л.А. не мають законодавчого підґрунтя, і, за словами представників підприємницьких структур, спрямовані на отримання для себе певних матеріальних благ.

Члени Президії Тернопільської обласної ради п’ятого скликання, висловили протест проти того, щоб представники правоохоронних органів виступали виконавцями розправ голови облдержадміністрації над тими людьми, які не бажають сприяти розвитку хабарництва і прагнуть чесно працювати, наповнюючи бюджети всіх рівнів.

Окрім того, на думку народних обранців Ореховський Л.А. своїми діями вселяє недовіру до органів прокуратури з боку громади Тернопільської області.

Таким чином члени Президії Тернопільської обласної ради п’ятого скликання звернулись до Генерального Прокурора України з проханням розглянути питання щодо доцільності подальшого перебування Ореховського Л.А. на займаній посаді.

Варто нагадати, що нещодавно з приводу неправомірних дій заступника прокурора Тернопільської області Ореховського Л.А. своє звернення генпрокурору спрямував народний депутат України Василь Деревляний.