Ющенко – рекордсмен по недовірі серед українських політиків за всю історію замірів громадської думки

Серед українських політиків найвищий рейтинг довіри має Юлія Тимошенко.

Віктору Ющенку довіряють лише 13,6% громадян, а кількість тих, хто йому не довіряє, є найбільшою серед українських політиків і становить 71%! Ющенко має й найгірший баланс довіри – недовіри, який дорівнює – 56,9%. Віктор Ющенко досягнув рекордного в історії України падіння рівня довіри до політика. Так низько не падав навіть Кучма.

Серед українських політиків найвищий рейтинг довіри має Юлія Тимошенко. Прем’єр-міністру Ю.Тимошенко довіряють 33,7% українців, а Віктору Януковичу – 28,9%.

Шанси БЮТ і Партії регіонів на парламентських виборах є приблизно однакові (23-25%), тобто в межах статистичної похибки. Результат, тобто перемога якоїсь із цих двох політичних сил, залежатиме від явки на виборах виборців, що підтримують обидві сили у відповідних регіонах.

Якщо б у другий тур президентських виборів вийшли Віктор Ющенко та Віктор Янукович, то Ющенко зазнав би нищівної поразки. За Януковича проголосували б 36,7%, за Ющенка – лише 15,2%. Перемогти Януковича на президентських виборах може лише Юлія Тимошенко.

Думка населення України щодо виборів Президента (жовтень 2008 року)

„Українське демократичне коло” на замовлення Інституту політики 25 вересня – 2 жовтня 2008 року провело всеукраїнське опитування. Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює всі регіони країни. За місцем проживання опитано 1209 респондентів віком від 18 років. Статистична похибка вибірки без врахування дизайн-ефекту з вірогідністю 0,95 не перевищує ± 3%.

Якби президентські вибори відбулися у жовтні, до другого туру безумовно потрапляли би Віктор Янукович та Юлія Тимошенко. У другому турі серед усіх опитаних за Віктора Януковича готові проголосувати 32,3%, стільки ж – за Юлію Тимошенко (32,3%).

Якщо ж до другого туру виборів потрапили би Віктор Ющенко та Віктор Янукович, то зі значним відривом переміг би В.Янукович. За В.Януковича готові проголосувати 36,7%, а за чинного Президента – 15,2%.

У разі виходу до другого туру Юлії Тимошенко та Віктора Ющенка, переконливу перемогу отримала би Ю.Тимошенко. За неї готові проголосувати 35,3%, а за В.Ющенка – 7,8%.