ПРО ДОСТРОКОВІ ВИБОРИ В ТЕРНОПОЛІ:

Афери із землею в Тернополі здивували навіть народних депутатів України, які немало бачили на своєму віку, про що і свідчить прийняття відповідного рішення парламентською комісією! Є привід для тернополян задуматися над тим, на скільки відповідально ми відносимося до виборів і хто в результаті такої нашої(!) безвідповідальності «просочується» в органи влади!

На сайті Верховної Ради України розміщено проект Постанови з результатами роботи парламентської комісії, яка працювала в Тернополі. Робота цієї комісії була ініційована позицією Блоку Юлії Тимошенко в нашому регіоні загалом та в місті Тернополі зокрема, що знайшло своє відображення у виступі народного депутата Деревляного В.Т. з трибуни Верховної Ради України. Так, саме після цього виступу Верховна Рада прийняла рішення про створення вищезгаданої комісії. Вже одне те, що було створено таку комісію і що вона працювала в нашому місті, не красить владу міста Тернополя і наштовхує на роздуми: «Що такого «героїчного» зробив міський голова та окремі «народні обранці», що це привернуло увагу народних депутатів України?!»

Можна «довго і плідно» сперечатися щодо результатів роботи парламентської комісії в місті Тернополі, але незаперечним є факт прийняття комісією проекту Постанови, який досить серйозно ставить питання про дострокове припинення повноважень нинішнього міського голови та депутатів міської ради Тернополя! Вдумайтесь: «дострокове припинення повноважень…»! У всьому цивілізованому світі, після появи таких публікацій у пресі, люди достойно самі ідуть у відставку, бо це – справа честі, а у нас – прикриваються «висновками Генеральної прокуратури»!

Зрозуміло, що рівень інтелекту та поняття порядності визначають поведінку кожного окремого індивідууму суспільства, але мова іде про «народних обранців» і тут вимоги до цих якостей є на порядок вищі! Хоча, розмова на цю тему нагадує діалог німого з глухим: одне – на людях, інше – між «своїми».

Нам може подобатись, чи не подобатись проведення дострокових виборів у місті Тернополі. В кожному випадку це – стресова ситуація! Але не можна міряти цю категорію емоціями! Є чітко визначена Законом України стаття, яка передбачає розпуск місцевої ради будь-якого рівня Верховною Радою України, при виявленні парламентською комісію відповідних підстав.

Менше зла отримає громада, коли вона пройде через дострокові вибори і очистить владу, ніж «тимчасово», «ще трішки» будуть правити бал у Тернополі «нечисті на руку» (на думку парламентської комісії) ділки. Та й зрештою, громада теж має право на самоповагу!

І не є важливо, чи буде прийнято по проекту Постанови парламентської комісії відповідне рішення Верховною Радою України – надто сильні пристрасті розгорілися сьогодні на найвищих щаблях влади, дякуючи Президенту України! Важливо, що Тернопільській міській раді «виставлено діагноз», а от як лікувати її вирішувати Вам шановні тернополяни. Чи на строкових, чи на дострокових виборах єдині ліки від таких «обранців» – лише Ваші голоси, після обдумано прийнятого рішення. І прошу не думайте, що той хто голосніше кричить про благо України, той і є її патріотом! Пора звернути Вашу увагу не тільки на те, хто про що говорить, але і на те, хто що «надбав» за свою каденцію, хто з чого «живе», хто і які рішення підтримував за час свого депутатства! «По плодах пізнаємо дерево, а по ділах – людину!»

Яскравим прикладом таких «дій на благо» громади Тернополя є голосування окремих міських депутатів за закриття газети «Тернопіль Вечірній». Тернополян хочуть позбавити їхнього друкованого ЗМІ. При цьому багато говориться про «збитковість» даного видання, про його «за ангажованість», про що завгодно, лиш би знайти «більш менш підходящу причину» для закриття газети. Особливо гучно це лунало коли головним редактором «Тернополя Вечірнього» був депутат від БЮТ. І міський голова, і більшість депутатів вимагали зміни головного редактора для того, щоб «вгамувати пристрасті» і дати «спокійно» працювати колективу газети. Редактора змінено і сьогодні «спокійно» пробують закрити цей ЗМІ через хитромудрі схеми! А причина, як завжди, банальна – це є чергова спроба захопити приміщення «Тернополя Вечірнього», яке зараз перебуває в комунальній власності!

Цікаво, що цю спробу підтримує більшість міських депутатів разом з міським головою (поіменний список буде подано після проведення відповідного голосування).

Можливо, дійсно, парламентською комісією виставлено вірний діагноз Тернопільській міській раді і саме Вам шановні тернополяни пора призначити курс лікування цій владі?!

Вирішувати Вам! Якщо не зараз, то пізніше, але вирішувати – Вам!!!

Справедливість є і за неї дійсно варто боротися!

Керівник фракції БЮТ в Тернопільській міській раді Андрій Артимович