Як велике «бабло» перемагає велике добро

Черговий раз на черговій сесії Тернопільської міської ради, що відбулася 02 жовтня 2008 року «відзначилися» ряд депутатів своїм голосуванням за черговий земельний дерибан.

Підтримка більшості політичних сил (не голосувала лише фракція Блоку Юлії Тимошенко) ряду проектів рішень по виділенню земельних ділянок, зокрема тернопільській фірмі «Будівельник», продемонстрували жителям прилеглих будинків і громадських організацій, що неодноразово зверталися у міськраду з вимогою скасувати незаконне рішення, «ціну» їхніх вимог і волевиявлення. Представники «Нашої України», УНП та інших політичних сил у черговий раз показали тернополянам своє до них ставлення,  розікравши власність громади . Цього разу традиційно рішення не вносилося на розгляд керівником відділу земельних ресурсів, оскільки і чиновники міської ради і народні обранці чітко знали, що до проекту є ряд зауважень, зокрема юридичного відділу і профільних заступників. Бо ці земельні ділянки згідно норм чинного законодавства, зокрема ст. 124 Земельного кодексу підлягали продажу виключно з аукціону, про що і були внесені зауваження юридичної служби та профільних заступників. Проект, вніс один з депутатів від «Нашої України» Богдан Дригуш, яких кілька десятків на підхваті ласих до тернопільської землі бізнесменів, що готові узаконити самозахоплення землі. Бо якби раніше ця земля була продана з аукціону, та враховуючи іі реальну ринкову вартість,  міська казна поповнилася би на 4-5 млн. грн. А ці кошти за призначенням підлягають використанню суто на капітальні видатки. Але навіщо Вам, тернополяни, відремонтовані дахи, заасфальтовані дороги і нові дитячі майданчики коли  у сесійній залі є більшість завжди готова (риторичне питання – за скільки?) підняти руки і підтримати тотальний дерибан землі. За підсумками сесії, враховуючи вимоги чинного законодавства секретарем ради, БЮТівцем Тарасом Біланом, який тоді виконував обов’язки міського голови, було заветовано 12 рішень по виділенню земельних ділянок. Проте вже через кілька днів Тернопільський міський голова Роман Заставний своїм розпорядженням скасував дію вето і підписав завідома незаконні рішення. Куди поділися голослівні передвиборчі обіцянки про чесність і прозорість влади, потребу наповнити міський бюджет, прозорий механізм виділення земельних ділянок шляхом відкритих аукціонних торгів. Обіцянки-цяцянки, а дурному виборцю радість?

В черговий раз Роман Заставний продемонстрував еталон словоблуддя «нашо-українського» політика, який у передвиборчих обіцянках наобіцяє «золоті гори», а після обрання покаже своєму виборцю дулю.  Останній приклад – на позачергова сесія Тернопільської міської ради, що була скликана 13 жовтня по питаннях використання коштів, виділених Кабінетом Міністрів України на ремонт гуртожитків ВАТ «Текстерно». Бо заявивши, що Кабмін відмовляється розглядати питання по виділенню коштів на реконструкцію котельні ВАТ «Текстерно» не міг не знати, що міські виконавчі структури подали на розгляд проект реконструкції зовсім іншої котельні – на вулиці Галицькій. Абсурдною виглядає ситуація, коли місту пропонують близько 8 млн. гривень, а посадовці відмовляються їх брати.

Нагадаємо, вперше за часи незалежності місто отримує такі значні кошти (10 млн.219 тис гривень), що виділені за ініціативи міських депутатів від БЮТу та активного лобіювання питання Народним депутатом України Василем Тимофійовичем Деревляним, без втручання якого виділення коштів було би неможливим.

Голова

Тернопільської міської організації