Десятки років пам’ятали і ще сотні — не забудемо!

Криваві історичні події, які відбувалися у селі Антонівці, Шумського району десятки років по тому зібрали сотні небайдужих людей.

До пішої ходи по стежках воєнної округи УПА приєдналися голова Кременецької районної ради, член партії ВО «Батьківщина» Світлана Федишена, депутат Тернопільської міської ради від БЮТ Ігор Яворський, начальник  Тернопільського обласного КРУ, голова депутатської фракції «Батьківщина» у Тернопільській обласній раді Ігор Романків, депутат Шумської районної ради від БЮТ Олександр Макаревич, делегації Шумської, Кременецької, Тернопільської та Почаївської організацій ВО «Батьківщина».

Склонивши голови перед могилами героїв – визволителів на очі самовільно накочувалися сльози. Від історії, яку розповідали очевидці тих кривавих подій – стискалося серце. Невже колись, навіть, через сотні років ми дозволимо забути те, що за рідну землю, за свою неньку Україну наші діди та батьки свідомо ризикували життям. Сотні жителів села Антонівці, які як один відстоювали свою правду були силоміць вивезені до Сибіру, до тюремних таборів чи просто страчені москалями-окупантами.

—   Сьогодні, в День Покрови Пресвятої Богородиці, знаменний День Української Повстанської Армії ми змушені прийти на могили тих хоробрих патріотів, щоб помолитися за спокій їх душ, попросити в Пречистої Діви Марії Святої Покрови для всієї нашої держави. — каже голова Кременецької районної ради, член партії ВО «Батьківщина» Світлана Федишена. — Адже саме спогади тих не легких часів наповнюють наші серця духом патріотизму, вірою в те, що ми зможемо, як могли наші батьки та діди, створити краще майбутнє для наших дітей та внуків.