Місто потопає у смітті, а мер переслідує власні меркантильні інтереси

Не інакше як байдужість міського голови і начальника ЖКГ та ігнорування проблеми з вивозом сміття у місті Тернополі призвели до стихійних сміттєзвалищ на території міста.

Сьогодні, під час об’їзду обласного центру представники обласної екологічної інспекції, управління охорони навколишнього природного середовища та представники влади були шоковані безладом, який допустив нашоукраїнець мер Тернополя Роман Заставний.  На окраїнах вулиць Микуленецька та Подільська, також біля цукрового заводу сформувалися справжні стихійні сміттєзвалища. Пакети, папірці та інші відходи вітер розносить на проїжджу частину, до дворів будинків, торгівельних зон. В свою чергу міська влада, а, зокрема, сам міський голова наполягає на спорудженні сміттєспалювального заводу саме на території міста, який несе прямий удар на екологію Тернополя, здоров’я жителів міста. Не виключено, що пан мер переслідує власні меркантильні інтереси, адже на чолі з депутатськими фракціями Наша Україна, УНП, Соціалістична партія та двома депутатами від Свободи у Тернопільській міській раді завзято боровся за спорудження саме сміттєспалювально заводу, від якого, через його шкоду довкіллю, відмовилися всі країни Європи. Варто зазначити, що завдяки опору та супротиву фракції «Батьківщина» питання сміттєспалювання у Тернополі було зняте.

—                  Позиція нашої політичної сили БЮТ залишається незмінною. Ми не можемо дозволити спорудження в місті справжньої екологічної бомби – сміттєспалювального заводу, — заявив депутат Тернопільської міської ради, начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області Віктор Мричко. — Зате ми вітаємо спорудження сміттєпереробного комплексу з сортуванням та утилізацією сміття, а не його спалювання. Такий комплекс має будуватися за межами міста і допоможе позбавити обласний центр від стихійних сміттєзвалищ.