Голова ОДА в черговий раз продемонстрував свою некомпетентність

Нові звинувачення на адресу управління екології, які голова ОДА оприлюднив на місцевому телеканалі та сайті облдержадміністрації – безпідставні та провокаційні.

Тернопільська міська рада повинна була надіслати на розгляд Державного управління з охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області акт на знесення зелених насаджень (навпроти Тернопілської обласної адміністрації) для встановлення пам’ятника Степану Бандері. Такий акт до управління не надходив, тому всі претензії зі сторони голови ОДА, який оприлюднив наступне звинувачення: «Органи управління екології вже впродовж кількох тижнів не дають дозволу на виконання робіт.» є необґрунтованими, а звинувачення – видуманими.

—  Наше управління узагалі не має повноважень надавати дозвіл чи заборону на спорудження тих чи інших об’єктів, — каже начальник Державного управління з охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області, депутат Тернопільської обласної ради від БЮТ Олег Миколенко. —Наше управління може надавити висновки чи дозволи на знесення зелених насаджень, а не вирішувати те, чи споруджувати в місті той чи інший об’єкт.

Процедура, щодо встановлення будь-яких об’єктів на території міста потребує вибору земельної ділянки, позитивних висновків всіх служб та управлінь, акт вибору земельної ділянки, а також має бути поданий акт на знесення земельних насаджень.

Окрім того, що голова ОДА та чиновники міської ради проігнорували цю процедуру,  жоден акт до управління з охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області не надходив.

Варто зазначити, що керівництво та працівники управління жодним способом не заперечують необхідність спорудження пам’ятника провіднику українських націоналістів Степану Бандері, проте, і в цьому випадку у всіх процедурних питаннях потрібно дотримуватись чинного законодавства.

Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь свідомо вводить жителів області в оману. При цьому він в черговий раз демонструє свою некомпетентність.

Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» свідома того, що поширення неправдивої інформації про діяльність начальника Державного управління з охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області, депутата Тернопільської обласної ради від БЮТ Олега Миколенка прямо пов’язана із бажанням Юрія Чижмаря повернути на посаду «кишенькового» Ореста Сінгалевича, який, згідно довідок перевірки Міністерства охорони навколишнього середовища, допускав порушення чинного законодавства у своїй діяльності.