Голові Тернопільської ОДА Юрію Чижмарю Тернопільською обласною радою висловлено недовіру

Президент України зобов’язаний розглянути питання щодо подальшого перебування Юрія Чижмаря на посаді голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

Сьогодні, 22 жовтня, на своєму сесійному засіданні Тернопільська обласна рада п’ятого скликання заслухала інформацію про хід ліквідації наслідків стихійного лиха, яке мало місце 23-27 липня цього року на території Борщівського, Бучацького, Заліщицького, Монастириського районів Тернопільської області та про використання коштів, виділених на ці цілі.

Доповідачами з цього питання виступали начальник Управління МВС України в Тернопільській області Віталій Максимов та начальник Контрольно-ревізійного управління в Тернопільській області Ігор Романків, які повідомили про численні порушення чинного законодавства при використанні коштів на ліквідацію наслідків стихії. Взявши до відома інформацію, депутати Тернопільської обласної ради більшістю  61-голос прийняли рішення про висловлення недовіри голові Тернопільської обласної адміністрації Юрію Чижмарю.

За словами депутатів, які підтримали це голосування (фракції БЮТ, УСДП, соціалісти і «Національний вибір») дане рішення є результатом халатної  діяльності голови ОДА Юрія Чижмаря, яка фактично направлена на знищення соціально-економічного та культурного життя Тернопільської області.

Варто зазначити, що дві політичні сили «Наша Україна» та УНП у Тернопільській обласній ради – єдині, які не голосували за недовіру Чижмаря, чим в сесійному залі. Своїми діями та неадекватною поведінкою довели, що саме представники цих політичних сил непогано заробили на чужому горі, яке принесла стихія на Тернопіллі.

Як зазначив народний депутат України, член тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, Василь Деревляний, — «Прийняте рішення є закономірним, оскільки зловживання посадових осіб облдержадміністрації та районних державних адміністрацій в Тернопільській області є яскраво вираженими».

— Мене, як члена тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, обурює факт зухвальства чиновників, які відмивають бюджетні кошти на людській біді, — сказав Василь Деревляний. — В окремих випадках допускалось відмивання 55 % із виділеної частини коштів.

Таким чином, Президент України зобов’язаний розглянути питання щодо подальшого перебування Юрія Чижмаря на посаді голові Тернопільської обласної державної адміністрації.