Фракція «Батьківщина» Тернопільської обласної ради

Заява фракції

Значну стурбованість та обурення фракції «Батьківщина» Тернопільської обласної ради, так як і всієї громади нашої області, викликає загрозлива ситуація з освоєнням коштів виділених з державного бюджету місцевим бюджетам на ліквідацію наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року, та ефективність їх використання. А також безпрецедентна кадрова політика Голови  обласної державної адміністрації Юрія Чижмаря. Виключно за політичні переконання, безпідставно звільняються з посад депутати обласної ради, державні службовці, працівники Тернопільської ОДА В. Росоловський, М. Олійник, В. Курило. А на місця цих людей в команду Чижмаря повертаються «свої»: корумповані діячі, яких «накрила» хвиля  Помаранчевої революції і вони були вимушені піти із займаних посад.

Своїми діями голова ОДА штучно провокує протистояння між політичними силами нашого краю, навіть там, де для цього немає жодних підстав. Прямим доказом цього слугує розповсюдження професійно підготовленого «звернення», спрямованого на дискредитацію Кабінету Міністрів України та демократичних політичних сил, до яких залучені представники керівництва Укрпошти в Тернопільській області, представники районних державних адміністрацій під керівництвом партії «ЄЦ». Ця чергова провокаційна заява засвідчує, що в керівному колі обласної адміністрації витає дух політичного «шовінізму», який розпалює ворожнечу між владними політичними партіями, намагаючись ввести в оману український народ.

Свідченням відсутності моралі та етики державного службовця, а також повної некомпетентності та необізнаності голови ОДА, є публічні виступи Юрія Чижмаря перед громадою Тернопільської області, в яких він дозволяє собі виголошувати недостовірну інформацію щодо діяльності депутатів від Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України, водночас замовчуючи ті факти, які, на його погляд, не так вигідно можуть відобразитись на «добре» продуманому іміджі політика. Зокрема, це стосується Указу Президента України «Про захист прав громадян на використання російської мови та мов інших національностей України» від грудня 2004 року, урочисто підписаного на майдані.

Не менш ганебним є брехливе інформування Юрієм Чижмарем про відмову Головним управлінням екології надати дозвіл на спорудження пам’ятника Степану Бандері, що являється вишуканим «шулерством».

Окрім цього, вищим проявом цинізму політичної сили «Наша Україна», представленої керівниками різних рівнів виконавчої влади, є численні погрози місцевим ЗМІ звільнити редакторів районних газет та скоротити бюджет для газети, що звучать з єдиною метою – заблокувати публікацію звернень та матеріалів наданих в редакцію депутатами від «Блоку Юлії Тимошенко». Намагаючись зберегти  власне робоче місце, яке для багатьох являється чи не єдиним джерелом доходу для сім’ї, та водночас забезпечити стабільне фінансування виданню, працівникам газет доводиться виконувати провокаційні вказівки начальників-нашоукраїнців.

Очевидним залишається той факт, що Юрій Чижмарь та його, так звана, «свита» живуть за власними принципами моралі та поняттями законності, які випливають з інтересів і стилю життя касти, у яку вони перетворюються.

Такі діяння Юрія Чижмаря підривають авторитет державної виконавчої влади, довіру  жителів Тернопілля до Президента України Віктора Ющенка, який призначив на посаду голову ОДА, послаблюють українську державність та її роль на світовій арені.

Прийнято на засіданні фракції «Батьківщина»

22 жовтня 2008 року