В ОБІЙМИ ФІНАНСОВОГО ЦУНАМІ УКРАЇНУ НЕ ПУСКАЄ ЛИШЕ ЮЛЯ

Український політикум демонструє повну безвідповідальність за долю країни. Ющенко, Янукович, Литвин вважають дострокові вибори важливішими, ніж запобігання впливу на Україну світової економічної кризи.

Чоловіча жадоба влади зухвало руйнує той ледь зведений місток стабільності, що ще не закріпився і може легко канути в небуття. Єдина тендітна та водночас сильна жінка з прекрасним йменням Юлія твердо демонструє усьому українському народові та політичній еліті готовність брати всю відповідальність за стан справ в країні і закликає в цей відповідальний час відмовитися від позачергових парламентських виборів, допоки Україна не убезпечить себе від кризи. Необізнані та  розчаровані у владі люди, буває, засуджують Юлю Тимошенко у величезному бажанні залишитися на посаді Прем’єра, яке нібито горить під нею за умови дочасного переобрання парламентаріїв. Але ж подумайте …! Юля однаково має великий авторитет та рівень довіри до себе – в опозиції чи при владі,  харизма та розум цієї людини завжди допомагають перемогти опонентів та ціняться простим людом. Не за посаду тримається Юля Володимирівна, а за можливість хоч ще чимось прислужитися рідній Вкраїні. Бо посада і так буде її – рано чи пізно українці однаково зрозуміють, що лад у спільному домі під назвою «Україна» може навести лише жінка… Жінка-мати, жінка – господиня, жінка – порадниця… А хто, як не Юля, може так високодосвідчено представляти Україну за кордоном, домагатися домовленостей, здавалося б, з  затятими ворогами, невимушено розмовляти з пересічними українцями та всіма своїми силами намагатися полегшити життя народу?! Вона єдина запропонувала реалістичний план дій по захисту України від світової фінансової кризи, який життєво необхідно виконати. Проте її заклик негайно забути про всі політичні суперечки, про передвиборчі баталії, про дострокові парламентські чи президентські вибори був проігнорований Януковичем і Ющенком, оскільки примарні вибори та миттєвий зиск у вигляді отриманої влади для цих політиків важливіші  за економічну стабільність і соціальний захист громадян. Саме безвідповідальна політика Ющенка та Януковича кидає країну в хаос виборів та обійми світового фінансового цунамі, яке змиє беззахисну і безвладну економіку України вже найближчим часом, якщо не буде забезпечено політичної консолідації. Псевдо – патріотам вигідно аби криза якнайсильніше вдарила по Україні, бо вони сподіваються, що одночасно криза змете і Тимошенко.

Навіть світові лідери зараз своїм прикладом показують, що національні інтереси для них є набагато важливішими за будь –які внутрішні конфлікти. В усьому світі, на відміну від Ющенка та Януковича, політичні еліти, влада та опозиція об’єднуються заради подолання кризи. Достатньо згадати приклад, як кандидати в президенти США Обома та Маккейн дійшли спільної думки щодо антикризових заходів, і ухвалили їх спільними зусиллями республіканців та демократів. У Великобританії, коли в часи Другої світової війни існував «військовий кабінет», очолюваний Уїнстоном Черчіллем, в нього входили і консерватори, і лейбористи. А вибори були проведені після закінчення війни.

Проігнорувавши пропозицію Тимошенко створити уряд захисту України від світової фінансової кризи, окремі політики продемонстрували, що ставлять свої вузько – партійні інтереси вище загальнодержавних, і прагнуть лише дострокових виборів.

Депутат Тернопільської обласної ради від БЮТ  Віктор Шепета