Кому і для чого ці вибори потрібні?

Голуба мрія В.А.Ющенка і В.Балоги широка коаліція в складі Партії Регіонів і Нашої України, в якій В.Ф. Янукович прем’єр-міністр, а ПР гарантує підтримку Віктора Андрійовича на наступних президентських виборах.

Прочитавши в газеті «Народне слово» №34 від 24 жовтня 2008 року «Звернення до депутатів від БЮТ усіх рівнів», прийняте на засіданні Координаційної ради громадських організацій національно-патріотичного спрямування Тернопільщини 17 жовтня 2008 року, вирішив на нього відреагувати. Але для початку розкажу вам випадок з свого життя. В 80-ті роки на завод «Квантор» приїхала делегація з Воронежа, яку ми повезли на екскурсію в Почаївську Лавру. Під час екскурсії один з гостей запитав монаха-екскурсовода, чи він сам вірить в існування Ісуса Христа. Монах довго на нього дивився, а потім сказав: « Шановний, якщо Ви не читаєте релігійної літератури, то почитайте хоча б  свою радянську – журнал «Наука і життя»  №18 сторінка 42». Приїхавши в Збараж, я знайшов цю статтю. Вона називалась «Ісус Христос – реальна особа». Кращої відповіді, ніж слова монаха, придумати неможливо.

А тепер по суті, шановні члени Координаційної ради.

В грудні 2004 року блок «Наша Україна» і кандидат в президенти України В.А.Ющен-ко на сесії Верховної ради одноголосно проголосували за обмеження повноважень президента і започаткували перетворення держави з президентсько-парламентської на парламентсько-президентську. Проти категорично голосували тільки депутати від БЮТ. То може, шановні члени ради, Ви звернулись не по адресу?

Відносно російської мови. Кандидат в президенти України В.А.Ющенко на виборах 2004 року підписав ряд проектів-указів, які він першочергово впровадить, якщо стане президентом. Один з них називався «Про захист прав громадян на використання російської мови та мов інших національностей України». Цитую дослівно пункт 3 даного указу:             « Кабінету Міністрів України, Міністерству праці та соціальної політики України, Головному управлінню державної служби України, Міністерству освіти і науки України, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади до 1 січня 2005 року внести до професійно-кваліфікованих характеристик державних службовців положення про обов’язкове володіння, крім державної, російською мовою, або мовами інших національностей в місцях їх компактного проживання».

Як бачите БЮТ знову ніпричому, а відповідь монаха хочеться Вам нагадати – читайте свої архіви.

А тепер про лжепатріотів і недругів України. Для того, щоб зрозуміти хто вони, кожен виборець повинен чітко для себе відповісти на два запитання:

1. Що змінять, якщо вони відбудуться, позачергові вибори до Верховної ради, на які нас так запрошує Координаційна рада?

2. Кому і для чого ці вибори потрібні?

Відповідь на перше питання однозначна – нічого, крім нової політичної та економічної кризи, а в  парламент прийдуть ці ж самі політичні сили з невеликими процентними відхиленнями.

На відповіді на друге питання зупинюсь детальніше. БЮТ, на відміну від позачергових виборів 2007 року, які Ю.Тимошенко ініціювала  з метою створення демократичної коаліції, категорично проти запланованих виборів. Чому? Голуба мрія В.А.Ющенка і В.Балоги широка коаліція в складі Партії Регіонів і Нашої України, в якій В.Ф. Янукович прем’єр-міністр, а  ПР  гарантує підтримку Віктора Андрійовича на наступних президентських виборах.

Створити таку коаліцію зараз неможливо, так як п’ять партій, які входять в  блок НУ-НС категорично проти , тому мандати ПР плюс голоси згідних на «ширку» нашоукраїнців  не дають в сумі 226. Де взяти недостаючих голосів? Любою ціною на позачергових виборах, на яких ПР і НУ будуть союзниками, а БЮТ недругом і лжепатріотом, тільки не України, а новоспечених союзників, «любих друзів». Ось кому і для чого необхідні ці вибори.

А депутати всіх рівнів від БЮТ давно визначились з друзями  і недругами і ніякі провокаційні  звернення не змінять їхньої позиції. Особливо, якщо ці звернення  зроблені не по адресу.

Депутат Збаразької районної ради від БЮТ                                          О.Кондрацький