Партія регіонів демонструє безвідповідальність та діє за принципом «чим гірше для країни, тим краще для нас».

Партія регіонів не підтримала узгодженого антикризового законопроекту, що його було ухвалено у Верховній Раді. ПР повністю занурилась у виборчу кампанію, і діє за принципом
«чим гірше, тим краще».
Натомість ПР разом з президентською частиною НУНС голосувала за виділення півмільярда гривень на дострокові вибори.

Уряд не наполягав на своєму проекті, а закликав усі парламентські сили працювати у спільній робочій групі. ПР проігнорувала всі засідання робочої групи. Якби вона хотіла, щоб її пропозиції були враховані, вона б працювала. ПР цілком і повністю усунулася від розробки антикризових заходів.  Вона діє за принципом «чим гірше, тим краще».

ПР зацікавлена в тому, щоб світова криза якнайсильніше вдарила по Україні, і тоді вони це зможуть використати проти Тимошенко.

Про це днями відкрито заявила офіційна речниця ПР Ганна Герман. Цитата: ««… мине місяць-два, і якщо програма антикризова реалізована не буде, то вже ні виборів, нічого не треба, бо люди вийдуть з бунтами на вулицю і нинішню владу викинуть з її кабінетів самі».

ПР заявляє, що найкращим антикризовим заходом  була б відставка Уряду. Тимошенко давала  ПР таку можливість, коли закликала до формування нової коаліції з усіх парламентських сил. Створення такої коаліції означало б формування нового Уряду та подання до Верховної Ради нового прем’єра. Партія регіонів – безвідповідальна, вона боїться відповідальності, вона ані разом з іншими, ані самостійно не хоче боротися з наступом світової кризи.

Партія Регіонів обрала безвідповідальну позицію неучасті в політичному процесі, а

Лідер регіоналів Янукович взагалі не прийшов на засідання парламенту щодо подолання світової кризи. Це – настільки серйозне питання, що відповідальному політику не завадила б температура. Це – політичний грип.

Партія регіонів демонструє подвійні стандарти. Ось що писав Янукович рік тому в газеті «Факти»: «Я неодноразово говорив, що політику в принципі не можна будувати на провокування настроїв, які схиляють народ до думки, що причина усіх існуючих проблем у безпорадності існуючої влади. Це помилка, що, мовляв, змінимо владу і всі проблеми зникнуть самі. Погляньмо на країни ЄС, на Росію, попри те, що там також має місце політична боротьба, вона ніколи не переходить, за якою політичне суперництво може негативно вплинути на економічну безпеку держави.

Політики повинні розуміти, що хто б не прийшов до влади завтра, він не зможи самотужки впоратися з викликами породженими складною ситуацією в світовій економіці. Слід пам\’ятати, що відповідальність у політиці означає, в першу чергу, відповідальність перед народом за те, що ти зробив для об\’єднання зусиль перед обличчям серйозної загрози, а не для здобуття влади за будь-яку ціну\”.

Але тепер сам Янукович діє з точністю до навпаки тому, що він говорив раніше.

Таких самих подвійних стандартів ПР дотримується і в питанні щодо кредиту МВФ. Янукович і Партія Регіонів у 2004 році просили у МВФ півмільярдний кредит, коли не було світової фінансової кризи та пов’язаних з нею загроз для України, і країна могла абсолютно спокійно розвиватися без запозичення коштів.

Тепер же, коли у світі вирує світова фінансова криза, безпрецедентна в історії за своїм розмахом, і фінансові ресурси для стабілізації банківської системи знайти неможливо у всій світовій економіці – Партія Регіонів зайняла протилежну позицію і всіма силами намагається зірвати процес отримання кредиту на вигідних умовах.

Ще один приклад подвійних стандартів. Депутати Партії Регіонів, публічно декларуючи неприпустимість масових звільнень, планують масштабні звільнення на своїх підприємствах – про що одним з перших встигла повідомити громадськість компанія «Систем кепітал менеджмент», яка належить близькому соратнику Януковича Ахметову. Про це писало «Дзеркало тижня».

Юлія Тимошенко вже заявляла, що головними винуватцями у можливих звільненнях є безвідповідальні олігархи, які «поки заробляли надприбутки, не вкладали їх в модернізацію». Адже тільки Ахметов у 2007 році вивів в офшори 5 млрд. дол. (про це писала газета «Экономические известия»), які він міг спрямувати на модернізацію та підвищення конкурентоспроможності української продукції – за такого сценарію мови про звільнення робітників зараз би не йшлося.

Уряд Юлії Тимошенко є єдиним центром боротьби з фінансовою кризою. Він займається стабілізацією банківської системи та захистом ключових галузей вітчизняного господарства з метою не допустити зупинки виробництва та масових звільнень працівників.   Тимошенко, працюючи в умовах шаленої протидії, не боїться брати на себе відповідальність в складних умовах.