Заява Ради депутатської фракції «Батьківщина»

Депутатська фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання все більше переконується в штучному посиленні влади Балоги на Тернопільщині.

Так, за вказівкою ставленика Балоги — голови Тернопільської ОДА Чижмаря, якому на останньому сесійному засіданні облради депутати більшістю голосів висловили недовіру, депутати Бабій (Наша Україна) та Пастух (УНП) звернулись в Тернопільський окружний адміністративний суд із позовом про скасування рішень обласної ради від 22 жовтня 2008 року. Обґрунтуванням позовних вимог є ніби то порушення прав вказаних депутатів. Хоч насправді всім зрозуміло, що у Чижмаря затряслись штанки, оскільки виникла реальна загроза звільнення з посади голови ОДА, при цьому майже немає часу, для того, щоб згладити свої «грішки».

Нас обурює позиція Чижмаря щодо скасування важливого для Тернопільської області рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2008 рік», адже, цим рішенням здійснено розподіл бюджетних коштів та спрямовано їх на покращення соціально-економічного стану області, підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери, виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, оплату енергоносіїв обласними установами, ремонт та реконструкцію соціальних об’єктів, покращення надання медичних послуг для населення.

Саме скасування всіх рішень обласної ради дозволить Чижмарю і надалі неефективно використовувати бюджетні кошти, чим фактично розграбовувати Тернопільську область.

Дивує позиція голови Тернопільського окружного адміністративного суду Шульгача, який, вважаючи своєю особистою образою прийняття обласною радою рішення про передачу будівлі, в якій сьогодні розміщується суд на баланс Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, дав вказівку негайно призупинити усі рішення.

При цьому суд не звернув увагу на дотримання таких важливих принципів адміністративного судочинства, як законність, верховенство права, рівність усіх учасників процесу. Окрім цього, суд вжив заходів щодо забезпечення адміністративного позову не встановивши ймовірності загрози правам позивачів Бабія та Пастуха.

Варто зазначити, що депутатська фракція «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання вважає усі прийняті сесією 22 жовтня 2008 року рішення законними та такими, що не порушують жодних прав депутатів Бабія та Пастуха.

Депутатська фракція «Батьківщина» у всьому складі буде відстоювати законність прийнятих сесією облради 22 жовтня 2008 року рішень та не допустить до подальшого бездарного Балогівського керівництва Тернопільською областю.

Прийнято на засіданні Ради депутатської фракції «Батьківщина» в Тернопільській обласній раді п’ятого скликання 31 жовтня 2008 року