Незалежні соцопитування довели, що думка громадян Західної України співпадає з роботою, діями та позицією Уряду Юлії Тимошенко

За даними «Соцінформу» найбільшу підтримку і довіру люди покладають на лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

Українським центром вивчення громадської думки «Соцінформ» було проведенно опитування населення п’яти областей Західної України ( Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, Волинська та Рівненська). Опитування проводилося від 1 по 12 жовтня поточного року. Методом інтерв’ю опитано 4 000 респодентів, які репрезентують доросле населення названих областей віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження становить +\\- 2%.

–           Вирішення яких суспільних проблем Ви вважаєте найважливішим для України?

Боротьба з інфляцією                                                                      29,9%

Покращення життєвого рівня населення                                       29,5%

Боротьба з корупцією                                                                     29,1%

Більше половина з опитаних громадян вважають, що в теперішній політичній кризі більше за інших винен Президент Віктор Ющенко. Ще 17 % вину за кризу покладають на голову секретаріату Президента Віктора Балогу.

Щодо стратегії розвитку держави, більше половина респондентів підтримала думку та позицію Уряду. Відтак 51,3% громадян вважають, що українське суспільство потребує стабільності.

До ідеї дострокових виборів Верховної ради України переважна більшість опитаних ставляться негативно – 44,9%, зовсім не підтримують і 22% швидше не підтримують.

Основною проблемою, над вирішенням якої, у першу чергу повинні працювати політичні сили у Верховній Раді, на думку більшості респондентів (30,8%), є економічне зростання України.

Майже половина респондентів, які готові взяти участь у голосуванні на виборах до Верховної Ради України, проголосували б за Блок Юлії Тимошенко (45,1%). За партію «Народний союз «Наша Україна» – лише 10,5 %.

Більшість з опитаних респондентів (35,6%) готові проголосувати на виборах Президента України за Юлію Тимошенко. Приблизно рівну підтримку мають Арсеній Яценюк (12,9%) та Віктор Ющенко (10,8%).

Більша половина з опитаних громадян найбільше довіряють Юлії Тимошенко (60,1%).