Василь Деревляний: «Це не є нормальним, коли будь-хто в Тернопільській області приходить до влади і робить те, що йому хочеться»

Проблемні питання економіки, соціальних та культурно-духовних потреб Тернопілля, а також проблему аморальності деяких чиновників області піднімав на прес-конференції, 4 листопада народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

Глибоку стурбованість ситуацією, що склалася навколо спорудження пам’ятника видатному  Провіднику нації Степанові Бандері висловив народний депутат від всієї політичної сили «БЮТ» на теренах області і з цього приводу Тернопільська міська організація партії ВО «Батьківщина» прийняла заяву до громадськості міста.

—        Як вам відомо місце для спорудження пам’ятника було освячене в парку «Національного відродження», але сьогодні голова Тернопільської обласної адміністрації з мовчазної згоди мера міста проводять спорудження на місці, яке постійно затоплюють дощові води, де проходять різні комунікації. Це місце, в парку Т.Шевченка, що навпроти, через дорогу адмін-будинку Тернопільської обласної ради не можна назвати відповідним місцем, для спорудження пам’ятника Провіднику українських націоналістів, видатному борцю за незалежність України Степанові Бандері,  — стверджує Василь Деревляний — Це не є нормальним, коли будь-хто в Тернопільській області приходить до влади і робить те, що йому хочеться. Ми як корінні тернополяни, патріоти свого краю не можемо такого дозволити, щоб всякі «зайди» паплюжили таку визначну постать – Степана Бандеру.

Василь Деревляний звернувся до представників ЗМІ, щоб вони донесли до людей правдиву інформацію, а жителі міста в свою чергу долучилися до громадських протестів, щодо спорудження пам’ятника великому сину України Степанові Бандері на цьому місці.

—        Я мав розмову з священниками, і вони теж висловили своє глибоке обурення, щодо таких дій мера міста і голови ОДА. Ці двоє «діячі», нічого не зробивши для жителів міста та області, хочуть попіаритися на встановленні пам’ятника там, де їм захотілося, тим самим проігнорувавши громадські слухання. Пам’ятник Степанові Бандері в місті Тернопіль повинен бути встановлений в найкращому місці. Територію навколо пам’ятника потрібно зробити красивим місцем відпочинку тернополян та гостей Тернополя, — зауважив пан Деревляний.

Окрім того, ми повинні згадати, що для спорудження пам’ятника С.Бандери вже двічі в області збирали кошти. Треба було б, щоб пани Іван Стойко та Іван Гутор прозвітували за ці кошти.

Далі народний депутат від БЮТ  Василь Деревляний розповів присутнім журналістам про заяву прийняту фракцією «Батьківщина» у Тернопільській обласній раді.

—    Я переконливо заявляю, що сесію обласної ради, 22 жовтня голова обласної ради М.Миколенко провів згідно букви закону та регламенту ради, — заявив пан Деревляний. — В черговий раз голова ОДА показав, що йому байдужі інтереси області. За його вказівкою його вірнопіддані Бабій (НУ) та Пастух (УНП) звернулися до Тернопільського обласного адміністративного суду (головою якого теж є вірнопідданий Шульгач) із позовом про скасування рішення обласної ради від 22 жовтня 2008 року. До якої міри можна бути байдужим до жителів області, щоб заблокувати прийняті сесією рішення по виділенню коштів на покращення соціально-економічного стану області,  підвищення заробітних плат працівникам бюджетної сфери, оплату енергоносіїв в обласних державних установах, соціальну допомога дітям-сиротам, ремонт та реконструкцію соціальних об’єктів, виділенню коштів на Тернопільську обласну комунальну лікарню та Тернопільську психоневрологічну лікарню, покращення надання медичних послуг для населення?!

Дивує позиція голови Тернопільського окружного адміністративного суду Шульгача, який, вважаючи своєю особистою образою прийняття обласною радою рішення про передачу будівлі, в якій сьогодні розміщується суд на баланс Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, дав вказівку негайно прийняти незаконне рішення.

—    Сьогодні мене, як депутата Верховної Ради турбує той факт, що голова Тернопільського окружного адміністративного суду Шульгач виносить такі судові рішення, які пропонує голова ОДА Чижмарь. Він незаконно виніс рішення  по керівнику податкової в Бучацькому районі, своїм тиском змушує суддів приймати незаконні рішення. Таке ж рішення було прийняте і по обласній раді. Депутат обласної ради від нашої політичної сили Володимир Бойко звернувся до голови обласної ради Михайла Миколенка, щодо тих двох депутатів, які подали до суду звернення, де йшлося про те, що їх права під час сесійного засідання були порушені. Зате в результаті виявилося, що Пастух та Бабій навіть не були зареєстровані ані в електронному, ані в письмовому вигляді. Як ми переконуємося, як Бабій так і Пастух не мали законного права звертатися до суду, тому що не були зареєстровані на сесії, але на превеликий жаль, щоб догодити Чижмарю, суд прийняв рішення без будь-якого розслідування.

Наша депутатська фракція «Батьківщина» в обласній раді у всьому складі буде відстоювати законність прийнятих сесією облради 22 жовтня 2008 року рішень та не допустить до подальшого бездарного Балогівського керівництва Тернопільською областю.

—    Деякі депутати «нашоукраїнці» лякають нас достроковими виборами до обласної ради. Нам немає чого боятися, тому що наша політична сила та весь депутатський корпус принципово відстоюють інтереси жителів області та допомагають їм вирішувати різні проблемні питання. А ось «нашоукраїнцям» є за що переживати, бо саме депутати від «НУ» причетні до розкрадання бюджетних коштів, «дерибану» землі, призначення на посади тих, хто вірно буде служити голові ОДА. Про це і свідчать результати незалежних соціологічних опитувань, згідно яких в «Нашої України» рейтинг на Галичині всього лише 10%,— переконливо заявив народний депутат.

В ході прес-конференції голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний також згадав про роботу слідчої комісії Верховної Ради України по використанні бюджетних коштів, направлених на ліквідацію наслідків стихії. На засіданні комісії звітували представники силових структур по вживанні заходів, щодо недопущення розкрадання державних коштів. Результати вражаючі. В кожній області відкрито десятки кримінальних справ. В Тернопільській області не допущено до розбазарювання та відмивання біля 9 млн. грн.. На сьогоднішній день із виділеної всієї суми Кабінетом Міністрів України для Тернопілля освоєно лише 55%.

— Зараз мною вживаються заходи по недопущенні відмивання бюджетних коштів, які були направлені на будівництво комунальних доріг в тих районах, які постраждали від стихії. Під тиском голови ОДА, голови сільських ради заключили договори з фірмами, які зареєстровані в інших областях із статутyним фондом – нуль гривень. На ці приватні фірми перераховуються сотні тисяч гривень,  — стверджує  член тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з моніторингу стану ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях, Василь Деревляний. —  Проігнорували голова ОДА та голови сільрад розпорядження Кабінету Міністрів України про заключення договорів з організаціями, частка державної власності яких становить  50%, або більше. Голова ОДА  зробив все, щоб районні відділи облавтодору були відсторонені від роботи і з цього випливає, що бюджети всіх рівнів недоотримають близько половини мільйона гривень. У зв’язку з цим обласна прокуратура почала вживати кардинальні заходи, щоб виправити цю заздалегідь сплановану Чижмарем ситуацію.

Обурило народного депутата і ті хвалебні матеріали в місцевих ЗМІ, де мер Тернополя розповідає про свої заслуги по підготовці до проведення опалювального сезону в області.

—        Я особисто не люблю хвалитися тим, що чимось допоміг своїм краянам. Але мені аж незручно стало, коли побачив в газетах, як чужими лаврами себе заквітчує Роман Заставний, — розповів Василь Деревляний. — Вчора я отримав подяку, цитую: «…за особисту допомогу і сприяння у підготовці до проведення опалювального сезону на Тернопільщині 2008-2009рр.» від «Тернопількомуненерго».

Варто зазначити, що завдяки увазі та турботі народного депутата Василя Деревляного  без тепла не залишилися споживачі у 18 населених пунктах області, які обслуговує Тернопільське підприємство теплових мереж.