Олександр Турчинов: Уряд повністю профінансував роботи з ліквідації наслідків липневої повені у західних регіонах, а на рахунках місцевих адміністрацій на сьогодні знаходиться понад 900 мільйонів гривень

Перший віце-прем‘єр-міністр Олександр Турчинов на брифінгу заявив, що Урядом повністю профінансовані роботи з ліквідації наслідків повені у західних областях, та спростував заяви Президента Віктора Ющенка та його секретаріату про те, що Уряд не виділив на ці роботи достатньо грошей. За словами Олександра Турчинова, такі заяви не відповідають дійсності.

Перший віце-прем’єр-міністр підкреслив, що Кабінет Міністрів своєчасно, у повному обсязі перерахував на рахунки облдержадміністрацій 2 млрд. 320 тис. гривень для ліквідації наслідків повені. Окрім того, з Резервного фонду Уряду була виділена субвенція у розмірі 145 млн. гривень. “На 3 листопада залишок на рахунках облдержадміністрацій складав близько 600 млн. гривень невикористаних фінансових ресурсів”, – повідомив Олександр Турчинов. Він також зазначив, що окрім цього, вчора Уряд закінчив перераховувати додаткові 331 млн. грн. Ці кошти, на прохання облдержадміністрацій, виділені, аби профінансувати усі необхідні видатки та повністю розрахуватися з громадянами, які постраждали від стихії.

“Таким чином, на сьогодні на рахунках ОДА перебуває понад 900 мільйонів гривень, перерахованих Урядом для ліквідації наслідків повені, які досі не використовуються за призначенням”, – підкреслив Перший віце-прем‘єр-міністр.