Генеральна прокуратура визнала, що всі звинувачення СБУ на адресу БЮТ є неправдивими та безпідставними

12 листопада Генеральний прокурор Олександр Медведько, якого Верховна Рада викликала для заслуховування інформації про докази стосовно нібито протиправних дій народних депутатів, які звинувачуються СБУ у низці злочинів, заявив, що кримінальних справ стосовно народних депутатів у провадженні правоохоронних органів немає.
«Кримінальних справ стосовно народних депутатів в провадженні правоохоронних органів на даний час немає, тому підстав, щоб генеральний прокурор звернувся з відповідним поданням (до парламенту) немає», – запевнив, зокрема, пан Медведько.
Як відомо, 6 листопада з ініціативи Секретаріату президента підконтрольною йому СБУ на адресу БЮТ та його політичних партнерів з Народної самооборони знову було висунуто абсурдні і абсолютно безпідставні звинувачення.

Генеральна прокуратура України є по суті акціонерним товариством Віктора Ющенка і Партії регіонів, які поділили між собою у цьому відомстві всі ключові посади, у т.ч. керівника і його заступників. Навіть така заангажована Генпрокуратура змушена була визнати, що всі звинувачення на адресу депутатів від БЮТ і Народної Самооборони, а також представників уряду є абсолютно голослівними. Як випливає з виступу О.Медведька, по жодному з пунктів, які так помпезно озвучив пан Наливайченко, у правоохоронців немає бодай найменших доказів провини, а, відповідно, відсутній і склад злочину в діях названих шефом СБУ осіб.

Таким чином, виступ Генпрокурора України у парламенті є черговим яскравим підтвердженням того, що всі звинувачення з боку глави Служби безпеки, яка перебуває у ручному управлінні в Секретаріаті Президента, проти членів БЮТ були банальним політичним замовленням. Вістря псевдоантикорупційної діяльності спецслужби націлене винятково на тих, кого Президент вважає своїми опонентами.

СБУ перетворилася на управління з чорного піару при Секретаріаті Президента.

«Генерал за викликом» Наливайченко, який вже тривалий час незаконно та несумлінно виконує обов’язки глави СБУ, належить до тих чиновників, які за аналогією із героєм Салтикова–Щедріна, плутають поняття Вітчизна та «Ваше превосходительство». Таким людям взагалі не місце у державних органах, а тим більше на чолі такої серйозної структури як Служба безпеки України. Пан Наливайченко має якнайшвидше піти з посади, але рано чи пізно він всеодно понесе відповідальність за приватизацію СБУ на користь окремих осіб, знищення та дискредитацію Служби безпеки.

Підтверджено часом, що всі нападки на команду Тимошенко із боку опонентів, і з боку спецслужб є абсолютно голослівними і не сприймаються вже всерйоз ані політиками, ані експертним середовищем, ані журналістами. Як показують опитування громадської думки, не вірять звинуваченням на адресу Тимошенко і прості люди. Чого тільки не інкримінували бютівцям, але як тільки справа доходила до реальних фактів, всі звинувачення розсипалися, як картковий будинок.

Найбільш показовий попередній приклад – звинувачення Юлії Тимошенко у державній зраді. Буквально днями депутат від фракції БЮТ Святослав Олійник отримав відповідь на своє звернення до Генпрокуратури. ГПУ підтвердила всю абсурдність попередніх звинувачень на адресу Прем’єр-міністра щодо нібито зради національних інтересів. Поза сумнівом, така сама доля очікує і всі наступні неправдиві  заяви СП та СБУ.