У задоволенні позову до Держуправління ОНПС в області суд відмовив

У квітні ц.р. ТзОВ \”Житло\” звернулося до Держуправління з листом про погодження Акту обстеження зелених насаджень з метою їх подальшого знесення і будівництва на зайнятій ними території багатоквартирних житлових будинків. 05.11.2008р. Тернопільський окружний адміністративний суд прийняв рішення про відмову у задоволенні адміністративного позову.

У Тернопільський окружний адміністративний суд в серпні ц.р. звернулося ТзОВ \”Житло\” з адміністративним позовом до Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області з вимогою скасувати наказ Держуправління № 33 від 14.05.2008р. \”Про призупинення дії висновку державної екологічної експертизи робочого проекту \”Група багатоквартирних житлових будинків по вул. Довженка в М.Тернополі на місці винесеної ЛЕП ПО кВ.189-квартирний житловий будинок з вбудованим приміщенням громадського призначення та стоянками для автомобілів\” від 26.02.2008р. № 3-3/850 і зобов\’язати Держуправління погодити акт на знесення зелених насаджень в кількості 243 дерев.

Листом Дуржуправління від 14.05.2008р. у вищезазначеному проханні ТзОВ \”Житло\” було відмовлено на підставі п.2 \”Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах\”, затвердженого КМУ від 1.08.2008р. № 1045, оскільки зелені насадження, щодо погодження знесення яких йшлося у зверненні, мають статус \”зелені насадження спеціального призначення\”, і порядок їх знесення визначений чинним законодавством та передбачає внесення відповідних змін до Генерального плану розвитку міста, а саме зміну цільового призначення земель під зеленими насадженнями для потреб містобудування.

Враховуючи, що відповідні виписки з Генерального плану міста для розгляду подані не були – підстави для погодження, передбачені п. 2 Порядку, які б дали можливість Держуправлянню погодити згаданий Акт, були відсутні.

Крім того, документи, надані для розгляду, не мали відповідних погоджень (підписів, печаток), що ставить під сумнів їх чинність.

До Держуправління звернулося 150 жителів вул. Довженка, які виступають проти знесення зелених насаджень і Держуправління запропонувало ТзОВ \”Житло\” провести громадське обговорення. Від чого ТзОВ \”Житло\” відмовилося.

Начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Тернопільській області

Миколенко О.М.