Проти незаконної забудови на Тернопільському озері виступили представники від БЮТ

Акт протесту під майорінням червоно-білих прапорів, у вівторок, 18 листопада підтримали депутати партії «Батьківщина», активісти цієї політичної сили та інші небайдужі жителі міста.

Причиною даного протесту стало те, що без жодного на це дозволу, в парковій зоні центру міста розбитий будівельний майданчик, а навпроти нього, просто на воді споруджена нерухома металева конструкція.

14 листопада 2008 року депутатами Тернопільської міської ради від фракції «Блок Юлії Тимошенко» в районі Тернопільського ставу, поряд із базою «Динамо» Тернопільської обласної ради було саме виявлено проведення незаконних будівельних робіт.

На вимогу до робітників надати хоч якусь інформацію з приводу цієї будови, вони поспіхом зникли, покидавши обладнання. На пішохідній доріжці залишилися лежати кабелі високої напруги. Слід зазначити, що зварювальні роботи велися без дотримання правил техніки безпеки. Крім того мало місце незаконне підключення до електромережі. На місце події було викликано наряд міліції для з’ясування обставин цієї справи. Цього ж дня, в п’ятницю керівником фракції БЮТ в Тернопільській міській раді Артимовичем А.І. було дано звернення до начальника УСБУ в Тернопільській області п. Радецького О.В., з проханням встановити власників незаконної будови та притягнути їх до відповідальності. Аналогічні звернення керівник фракції направив в понеділок прокурору міста п. Шараварі В.В. та начальнику Тернопільського міського відділу міліції п. Сидязі В.В..  Окремо було направлено депутатське звернення на Тернопільського міського голову п. Заставного Р.Й., на секретаря Тернопільської міської ради п. Білана Т.Б. та керуючого справами Тернопільської міської ради п. Бицюру Л.О.

Варто зазначити, що від 14 листопада роботи практично зупинені. Біля будівельного майданчика пікетуючим вдалося зустріти лише охоронця, який російською мовою пояснив, що всього робочих більше десятка чоловік і всі вони приїхали з Херсону, а чому зараз роботи припинені і хто є власником йому не відомо (або просто не має дозволу озвучити). Наразі депутати розповіли, що мають неофіційну інформацію про безпосередню причетність до плаваючої конструкції голови ОДА Юрія Чижмаря.

—                    Ми більш-ніж упевнені, що через міську раду подібні питання не проходили. Тут йдеться про значно вищий рівень порушень. Не факт, що саме Юрій Чижмарь є безпосереднім  власником, але ми більш-ніж упевнені, що все це відбувається за його відома та причетності, — запевнив голова фракції «Батьківщина» в Тернопільській міській раді Андрій Артимович.

Наразі представники від Блоку Юлії Тимошенко в місті та області чекають на результати перевірок правоохоронних органів, до яких вже надіслані звернення. Пікетуючі звернулися і до жителів міста не залишатися байдужими і зупинити зухвалість, з якою ведуться дані будівельні роботи: в центрі міста, без рішення міської ради, зупинити тих осіб, які стоять за цим, абсолютно не рахуються з владою і розраховують залишитися безкарними!