Народний депутат України Василь Деревляний звернувся до міністерств та Генпрокуратури, щодо наслідків розлитої у Тернополі ртуті

Перш за все народний депутат просить Генерального прокурора України згідно чинного законодавства України дати правову оцінку бездіяльності голови Тернопільської ОДА Ю. Чижмаря та Тернопільського міського голови Р. Заставного та цитата звернення: «…мобілізувати державні органи влади з метою ліквідації наслідків та розслідування зазначеного факту розлиття ртуті».

7 жовтня у місті Тернополі в під’їздах двох будинків по вулиці 15 квітня було виявлено розлиту металеву ртуть у великій кількості. На місцях події працювали представники Тернопільського міського управління ГУ МНС України і Тернопільській області, вели розслідування представники МВС та СБУ області. Загалом роботи по демеркуризації ртуті проводилися з 10 по 20 жовтня. У зв’язку з такою надзвичайною ситуацією на період виконання робіт жителів будинків було виселено. Люди змушені проживати в гуртожитках, мешкати у родичів чи за власний кошт винаймати житло. У зв’язку з тим, що пройшло вже більше місяця часу, а наслідки цією надзвичайної ситуації так і не ліквідовані, громадяни не повернулися до своїх помешкань, народний депутат України від БЮТ Василя Деревляний письмово звернувся до міністерств та Генпрокуратури України. Перш за все народний депутат просить Генерального прокурора України згідно чинного законодавства України дати правову оцінку бездіяльності голови Тернопільської ОДА Ю. Чижмаря та Тернопільського міського голови Р. Заставного та цитата звернення; «…мобілізувати державні органи влади з метою ліквідації наслідків та розслідування зазначеного факту розлиття ртуті». Від 17 листопада також були направлені звернення до Міністра охорони навколишнього природного середовища України та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій з проханням вжити заходів для усунення шкідливих наслідків забруднення житлових будинків та для з’ясування обставин порушення у цьому випадку з поводження із ртуттю». Наразі заяви розглядаються вищеназваними установами.