Віктор Мричко: «До акції з озеленення та благоустрою Тернопілля ми запрошуємо всіх небайдужих жителів області»

У рамках проведення місячника з озеленення та благоустрою відповідно до наказу Мінприроди України від 22.10.2008 № 539, 14.11.2008року працівники Державного управління охорони навколишнього природного середовища та Державної екологічної інспекції у Тернопільській області спільно з громадськістю із залученням засобів масової інформації взяли учать у закладанні скверу площею 0,5 га в межах прибережної зони р.Серет неподалік вулиці Шептицького у м.Тернопіль.

Роботи зі створення нових зелених насаджень проведені на земельній ділянці, де було розташоване стихійне сміттєзвалище. Під час проведення акції було посаджено близько 120 екземплярів деревних видів рослин, з них – 40 чагарників. Асортимент порід добирався таким чином щоб забезпечити добру приживленість в умовах бідного ґрунтового покриву, унеможливити розкрадання посадкового матеріалу несвідомими громадянами, а також естетично збагатити згадану ділянку.

Значну підтримку у процесі підготовки даної акції надали працівники відділу екології управління ЖКГ та екології Тернопільської міської ради, які допомогли у виборі земельної ділянки та державне підприємство “Тернопільське лісове господарство”, представники якого забезпечили посадковим матеріалом.

Таким чином державні органи влади показали приклад злагодженої роботи заради доброї мети і закликали громадськість та службовців взяти активну участь у проведенні заходів з озеленення та благоустрою населених пунктів усіх районів області.

Надалі держуправління планує постійно опікуватись благоустроєм та станом зелених насаджень на згаданій земельній ділянці, періодично проводячи заходи з впорядкування та підсаджування нових рослин.

Начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільській області, депутат Тернопільської міської ради від БЮТ Віктор Мричко