Екологічна проблема Копичинець наблизилася до вирішення завдяки Василю Деревляному

Варто зазначити, що серед багатьох високопосадовців та депутатів, які бралися за вирішення проблеми екологічного забруднення Копичинець свою обіцянку допомогти жителям міста виконав лише народний депутат від Блоку Юлії Тимошенко Василь Деревляний.

З приводу незадовільного виконання службових обов’язків начальником Копичинецької виправної колонії Тернопільської області, що призводить до екологічного забруднення навколишньої території міста народний депутат України Василь Деревляний звернувся до Міністерства Юстиції України. У зв’язку з цим за дорученням Мінюстиції Державним департаментом України з питань виконання покарань було здійснено перевірку діяльності начальника Копичинецької колонії Якубіва С.П. В результаті, за окремі недоліки в роботі, яка виконувалася для усунення екологічного забруднення навколишнього середовища начальнику колонії Якубову С.П. було оголошено догану.

На даний час, на замовлення Департаменту в Тернопільській області ТОВ «Комфорт ЕКО» м. Рівне розроблено техніко-економічне огрунтування реконструкції очисних споруд Копичинецької виправної колонії. Орієнтовна вартість реконструкції за підрахунками фахівців становить 3 млн. грн. Як йдеться у відповіді на звернення народного депутата  В. Деревляного Департамент розгляне питання по фінансуванні  робіт з реконструкції очисних споруд Копичинецької ВК, одразу після виділення коштів з Державного бюджету України.