НЕЗГАСИМА СВІЧКА ПАМ’ЯТІ

22 листопада в м. Борщеві, біля могили Борцям за волю України, відбулася година пам’яті і панахида за жертвами Голодомору 1932-1933років.

В панахиді взяли участь голова райради Я.Роздольський, представники політичних партій і громадськість міста. Активну участь в організації заходу взяли члени ВО «Батьківщина», депутати районної, міської рад від БЮТ, зокрема: заступник голови міської ради Клепак О.Я., заступник голови районної ради, член бюро Борщівської РО ВО «Батьківщина» Ромашенко В.С.,член бюро Андрушків П.С. та інші.

На панахиді виступив Я.Роздольський, який у своїй промові засудив верхівку радянського  керівництва на чолі із Сталіном, яка в 1932-1933 роках штучно створила голод в Україні, у вигляді хлібозаготівель було вивезено усе зерно від селян.

В короткім виступі депутата районної ради від БЮТ заступника голови райради Ромашенка В.С. прозвучало, що все менше і менше залишилося свідків геноциду-голокосту, померлі забирають із собою у могилу часто унікальні свідчення про трагедію українського народу, зауваживши, що про цих людей необхідно піклуватися на державному рівні.

Наприкінці панахиди депутатами міської та районної рад від БЮТ, біля могили Борцям за волю України, було запалено свічки памяті та скорботи.