Щодо створення нової парламентської коаліції

Поновлення у новому форматі демократичної коаліції – до фракцій НУНС та БЮТ приєднався Блок Литвина, та обрання спікером Верховної Ради Володимира Литвина означає завершення в державі гострої політичної кризи, яка тривала кілька місяців. Робота парламенту розблокована і разом з урядом вони відтепер будуть діяти як єдиний організм.

Демократичні політичні сили, зумівши подолати внутрішні протиріччя і знову об’єднатись, продемонстрували свою відповідальність та зробили країну сильнішою в боротьбі з кризою.

Демократичну коаліцію вдалося відновити всупереч колосальній протидії Президента та його найближчого оточення, які й досі мріють про союз з Партією регіонів, а також інших численних опонентів уряду. Це було зроблено, не зважаючи на цілеспрямовану руйнацію всіх конструктивних переговорних процесів.

Відновлення конструктивної роботи парламенту змусить нарешті отямитися всіх вітчизняних політиків і дає їм можливість почати працювати на країну, а не займатися політиканством, підкилимовими інтригами, візантійщиною, а відтак руйнацією власної держави заради задоволення особистих амбіцій.

Три фракції, які увійшли в коаліцію, домовились про створення спеціальної антикризової команди, до якої увійдуть представники всіх, без виключення, парламентських фракцій. Тобто, коаліція не обмежується тільки «союзом трьох» – йдеться про об\’єднання всього парламенту з метою розробки та прийняття пакету антикризових законів. Крім того, буде підсилено склад уряду за рахунок приходу на окремі посади нових фахівців, а також призначене повноцінне керівництво Фонду держмайна і Антимонопольного комітету.

Створення коаліції відкриває також реальні перспективи для прийняття найближчим часом спільними зусиллями Кабінету міністрів і Верховної Ради державного бюджету на 2009 рік.

Таким чином в України нарешті з’явилася унікальна можливість у всеозброєнні зустріти виклики світової фінансово-економічної кризи та ефективно долати її наслідки.