Проти рейдерського захоплення землі у Тернополі виступили місцеві БЮТівці

Самовільно захопити земельну ділянку у Тернополі намагався місцевий олігарх, голова Тернопільської міської організації «ЄЦ» Віктор Щепановський.

Варто зазначити, що ПП ТФ «Будівельник» (власність Щепановського) традиційно відзначився в області тим, що практично всі земельні ділянки, на сесійних засіданням міської ради відводилися для цієї будівельної компанії тоді, коли на даній землі вже було зведено декілька-поверхова споруда.

Без оригінальності обійшовся горе-політик і цього разу. На вигідному місці у «Зеленому гаї» по вулиці Юності, в спальному районі міста Щепановський пригледів земельку, на якій мешканці в той час вже почали споруджувати пам’ятник Пресвятої Богородиці. Жителі прилеглих будинків вже буквально залили фундамент (до речі за власний кошт), коли в один «прекрасний» день вся їх праця, без жодних пояснень, а лише за чужої прихоті збагатитися, була зруйнована.

Залучившись підтримкою місцевих депутатів від БЮТ,  жителям вдалося, через рішення сесії Тернопільської міської ради заборонити нахабному будівельнику зводити житловий будинок в «Зеленому гаї». Зате, не пройшло і місяця часу як за вказівкою пана Щепановського несподівано налетіло більше сотні будівельників, охоронців і похапцем взялися до роботи. Люди, знаючи, що закон на їх стороні з обуренням намагалися зупинити свавілля.

Натомість працівники «Будівельника» жорстоко і в прямому розумінні відбивали словесний супротив, не зважали ні на жінок, ані на дітей.

Зі сторони за потасовкою спокійно спостерігав «єцівець» Щепановський. Депутати від БЮТ, які стояли на стороні громади викликали міліцію і прокуратуру. Після декількох годин протистоянь приїхали працівники прокуратури, які й розтавили крапки над «і».

Збираючи техніку та розсідаючись по автобусах охоронці бурмотіли, що ще повернуться. Сам Щепановський лише погрожував депутатам, що рішення суду по цій землі він виграє, а потім ще й подасть до суду на тих, хто чинив супротив його планам.