ФЕДЕРАЦІЯ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ «ЛЯГЛА» ПІД ПАРТІЮ РЕГІОНІВ

17 грудня 2008 року у Тернополі відбулися обласні профспілкові збори Федерації Профспілок України (ФПУ) Тернопільщини. На них прийнято резолюцію, у якій, зокрема, висунуто ряд вимог і закликів до Кабінету Міністрів України.

Цікаво, що текст резолюції, за дивним збігом обставин, тісно переплітається із заявою, оприлюдненою нещодавно головою Партії Регіонів Віктором Януковичем. Хоча, по великому рахунку, дивуватися немає чому, адже текст резолюції  виголосив і запропонував голова Тернопільської Федерації Профспілок нашоукраїнець Андрій Присяжний, а профспілка, очолювана ним входить і підконтрольна Федерації Профспілок України (ФПУ), головою якої є Народний депутат України від партії регіонів Василь Хара. Саме він власне і організував акцію протесту проти українського Уряду силами ФПУ.  Таким чином «національно свідомий» представник Галичини, по суті, активно підтримав політику Партії Регіонів та її чільника «проффессора» Януковича.

На практиці зайвий раз можемо спостерігати тісну співпрацю нашоукраїнців та регіоналів, яка, на сьогоднішній день пускає своє коріння не лише на центральному, але і на регіональному рівні, зокрема на Тернопільщині.

Що ж до самого тексту резолюції, то в ній зокрема наголошується про «…недопущення зниження рівня життя найманих працівників…». Проте слід зауважити, що за весь період керівництва А.Присяжним Тернопільськими профспілками не відбулося жодної більш-менш значимої акції протесту профспілок проти роботодавців даного регіону, з метою підвищення рівня зарплат на підприємствах. Як наслідок сьогодні маємо на Тернопіллі найнижчий рівень оплати праці по Україні. Адже у всіх цивілізованих країнах лише активна позиція профспілкових організацій реально призводить до зростання рівня заробітку найманих працівників.

Також на сьогоднішній день стоїть питання закриття поліклініки комбайнового заводу. І знову можемо спостерігати повну і абсолютну бездіяльність профспілкової організації на чолі з Андрієм Присяжним. І це далеко не повний перелік «відстоювання інтересів трудящих» краю. Усе це може свідчити лише про одне, – про змову та тісну співпрацю з роботодавцями та повне ігнорування інтересів простих членів профспілки, які, до речі, регулярно сплачують членські внески.

Проте чи дійсно такий уже бездіяльний голова профспілки? Звичайно ж ні! Особливо активно спостерігається його «діяльність» під час лобіювання інтересів знаних олігархів краю. Так за 2007-2008 роки ним підтримані та проголосовані на вилучення з власності Тернопільської громади більше 20 гектарів земель, найбільш резонансними з яких є виділення 9 гектарів ТОВ «Ровекс», яке очолює «єдиноцентрист» С.Тарашевський та 6 гектарів ТОВ «Житло» нашоукраїнця В.Лила.

Земельні ділянки «люб’язно надано» задарма, замість того, щоб продати їх з аукціону і кошти від продажу яких могли б суттєво поповнити бюджет міста. Ці гроші, які практично вкрадені з кишень тернополян, позбавили  жителів нашого міста сподівань на покращення їхніх житлових умов – ремонту дахів і доріг, облаштування дитячих майданчиків, заміни комунікацій.

Як бачимо, абсолютний мінус для громади, зате, мабуть, непогане покращення власного матеріального становища!

Шановні члени профспілок! Не дайте себе обманути вашим псевдо лідерам, які знаходяться на службі у роботодавців!