Бронзова постать Великого Патріота Степана Бандери стала гордістю Тернополя

Декілька сотень тернополян та гостей міста долучилися до відкриття пам’ятника провідника ОУН, Великого Героя Визволителя України Степана Бандери. До урочистого освячення та відкриття пам’ятника Визволителя приєдналися активісти та депутати рад різних рівнів від партії «ВО «Батьківщина» на Тернопіллі.

На честь відкриття пам’ятника до Тернополя завітав внук Степана Бандери Степан Андрійович Бандера, який цього ж дня зранку брав участь у сесії Тернопільської обласної ради. Він подякував громаді області за те, що вони визнають, поважають та пам’ятають патріотизм та націоналізм діда Бандери.

—                    Я чув на сході, в центрі та заході України як називають людей, що говорять українською мовою, поважають на шанують свою націю. Таких людей називають «бандерівці», а це означає, що всі ми з вами велика родина Бандерів, — з гордістю говорив Степан Андійович.

Коли ж з бронзової постаті запросили зняти завісу Юрія Чижмаря та Романа Заставного з натовпу було чутно шепіт.

«Чим же вони заслужили відкривати пам’ятник, запросили б краще істиних патріотів, ветеранів визвольної боротьби, а не цих…», — бурмотіли одна до одної жінки в перших рядах.

Пам’ятник освятили Всечесні отці та провели панахиду за упокій душі Великого Провідника Українського Народу Степана Бандери.