Стойко І.М., Полянчич М.М. та Гуменюк О.І вкотре показали свою байдужість до будь-яких процесів у державі, байдужість до жителів Тернопілля та України загалом

Троє депутатів Верховної Ради України з фракції “Наша Україна”, які йшли в списках від Тернопільської області Стойко І.М., Полянчич М.М. та Гуменюк О.І відмовилися голосувати за недовіру голові Нацбанку України, в діях якого є явні прояви корупції та порушення закону.

Заслухавши попередній звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань перевірки діяльності Національного банку України в період фінансової кризи Верховна Рада України постановила:

– Визнати роботу Національного банку України в період фінансової кризи такою, що не забезпечила основної функції Національного банку  – стабільності національної грошової одиниці, що створило загрозу національній економічній безпеці та суверенітету України.

–  Визнати процедури рефінансування, які здійснювалися Нацбанком протягом жовтня-грудня 2008 року та організацію валютного ринку таким, що є , на думку Тимчасової слідчої комісії, непрозорим, упередженим на користь окремих фінансових структур, мають ознаки корупції і призвели до масштабної та різкої дестабілізації національної валюти та інфляції.

– У зв’язку з цим висловити недовіру голові та правлінню Національного банку України.

Загалом постанова складається з 9-ти пунктів, в одному з яких також йдеться про порушення кримінальної справи Генеральною прокуратурою та включення до слідчо-оперативної групи фахівців КРУ, Мінфіну України, Рахункової палати та Державного комітету фінансового моніторингу.

Варто зазначити, що дана постанова була прийнята 26 грудня 2008 року і підтримана всією фракцією БЮТ у ВР України (154 голоси). Не голосували за те, щоб керівництво Нацбанку відповіло перед законом за свої злочинні дії представники ЄЦу (витягнули картки перед самим голосуванням), НУНС (Кириленко В.А. та Костенко Ю.І.) у тому числі і сумнозвісні «народні обранці» з Тернопілля Стойко І.М., Полянчич М.М., Гуменюк О.І.. Цим, горе-політики вкотре показали свою байдужість до будь-яких процесів у державі, байдужість до жителів Тернопілля та України загалом.