Міністерство внутрішніх справ України підтвердило незаконні дії службових осіб Тернопільської ОДА

На депутатське звернення в Міністерство внутрішніх справ України до народного депутата України від БЮТ Василя Деревляного надійшла відповідь про те, що в ході перевірки УМВС в діях службових осіб Тернопільської ОДА, ДП «Тернопільський лісовий селекційно-насіннєвий центр» та Тернопільського управління лісового та мисливського господарства вбачають ознаки злочину, учинених у сфері службової діяльності.

Нагадаємо, що 10 квітня поточного року голова Тернопільської державної адміністрації Чижмарь Ю.В. видав три розпорядження, якими вилучено земельні ділянки у ДП «Тернопільський ЛСНЦ» площами 0,95 га.- передано в землі запасу Петриківської сільради, 0,95 га. – передано в землі запасу Острівської сільради, та земельну ділянку площею 0,90 га в землі запаси Підгородняньської сільради. Варто зазначити, що при підготовці вищеназваних розпоряджень голови ОДА невраховано ряд вимог природоохоронного та земельного законодавств. Зокрема в матеріалах про вилучення земельних ділянок із земель лісового фонду і передачу їх до земель запасу сільрад відсутні обґрунтування причин вилучення (ст. 19,20,151, Земельного кодексу України). Заміна цільового призначення земельних лісових ділянок з метою використання в цілях, не пов’язаних з веденням лісового господарства проведена буз врахування вимог ст. 57 Лісового кодексу України. Вилучення вищезгаданих ділянок проведено без складання проекту землеустрою. До того ж земельна ділянка, яка вилучається 0,90 га відноситься до лісо паркової частини лісів зелених зон, а у відповідності зі ст. 150 Земельного кодексу України, такі ділянки віднесені до особливо цінних та вилучаються за постановою Кабміну чи рішенням відповідної місцевої ради, якщо питання про вилучення землі погоджується ВР України.