Юлію Тимошенко обрано почесним головою ВГО «Жінки Батьківщини»

До списку правління (у кількості 23 члени) Всеукраїнської громадської організації «Жінки Батьківщини» також увійшла Лобода Валентина Федорівна.

15 січня 2009 року створено Всеукраїнську громадську організацію «Жінки Батьківщини». Почесним головою організації обрано прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко.
Керівником організації делегати установчої конференції обрали народного депутата України Раїсу Сорочинську-Кириленко. У роботі установчої конференції ВГО «Жінки Батьківщини», що відбулася в Києві, взяли участь понад 100 делегатів зі всіх регіонів країни. Гостями заходу були відомі в країні політики, державні та громадські діячі.

З Тернопілля на конференцію були запрошені голова Кременецької районної ради, член партії  ВО «Батьківщина»  Федишена Світлана Іванівна, голова Лановецької районної партійної організації ВО «Батьківщина» Кушнір Руслана Миколаївна, депутати Тернопільської обласної ради від БЮТ Лобода Валентина Федорівна та Баран Ірина Петрівна. До списку правління (у кількості 23 члени) Всеукраїнської громадської організації  «Жінки Батьківщини» також увійшла Лобода Валентина Федорівна.
ВГО «Жінки Батьківщини» ставить перед собою завдання сприяти подоланню загальної кризи, забезпечення розвитку держави, створенню в ній демократичного суспільства соціальної справедливості та добробуту народу. Також головними завданнями є сприяння дослідженню і розробці проектів програм та нормативних актів по захисту прав жінки, материнства та дитинства. Велике значення в своїй діяльності громадська організація приділятиме удосконаленню системи страхової медицини, підвищенню ролі сімейної медицини тощо.