День Соборності України Микола Томенко провів на Тернопіллі

На запрошення народного депутата України від БЮТ Василя Деревляного та голови Тернопільської обласної ради Михайла Миколенка з робочим візитом Тернопілля відвідав заступник голови Верховної Ради України, народний депутат від БЮТ Микола Томенко. Усіх тернополян та жителів Тернопільської області Микола Томенко привітав з 90-річчям від Дня Соборності України.

Візит народного депутата розпочався з відкритого уроку до Дня Соборності для учнів Тернопільської ЗОШ I-III cтупенів №14.

Під час відкритого уроку з української літератури в дітей була можливість прослухати декілька віршів, які декламували самі ж їх автори, зокрема В. Сосюра «Коли потяг у даль загуркоче», О.Гончар «Думи про Батьківщину», В.Симоненко «Лебеді материнства».

— Вся збірка складається з всенародно визнаних постатей, котрі усім своїм єством, життям, творчістю здобули людську шану. Зараз, біографію та зокрема творчість цих невмирущих духовних провідників нації вивчають учні старших класів, студенти. Саме для кращого сприйняття та розуміння був створений цей диск, — каже Микола Томенко. —   За підтримки народного депутата України Василя Деревляного кожна школа у Тернопільській області отримає такий диск.

Микола Томенко розповів учням про свій проект «7 чудес України», та проект «Україні потрібні герої», мета якого навернути громадськість і передусім, молодь до подій та особистостей, завдяки яким формувалася українська національна ідентичність та національна ідея.

— Варто зазначити, що в рамках мого проекту «7 чудес Україна» кожна область нашої держави має можливість відкрити і показати всьому світу ті об’єкти, які являються окрасою України. До 7 природних чудес України увійшов також природній заповідник Дністровський каньйон, значна частина якого розміщена на Тернопіллі. Окремий статус також має Оптимістична печера, що в Борщівському районі Тернопільської області, — розповів пан Томенко. — Дана ідея є красивою і сприйнятною для всіх, адже вона є елементом гордості кожного окремого міста.

Як великий прихильник активного способу життя Микола Томенко закликав школярів більше часу присвячувати заняттям спорту, подарував збірку передач про спорт, в яких він був ведучим, а також подарував м’ячі для заняття футболом та баскетболом.

Піснями, віршами та хлібом сіллю зустріли заступника голови Верховної Ради України вихованці Тернопільської обласної комунальної середньої спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату для дітей з наслідками поліомієліту і церебральними паралічами.

В свою чергу пан Томенко привіз діткам фрукти, солодощі, футбольні та баскетбольні м’ячі. Приємно втішив народного депутата подарунок – іконка Св. Миколая, яку діти прикрасили власноруч зробленим виробом з бісеру. Пан Микола пообіцяв, що іконку поставить на столі у своєму кабінеті і під час інтерв’ю діти самі зможуть побачити її по телевізору.

Під час прес-конференції в Тернопільській обласній раді Микола Томенко розповів, що грудень став переломним місяцем, який показав, що парламент може працювати.

— Коаліція у тому складі, якому вона є прийняла чимало важливих проектів, зокрема антикризові закони, бюджет, постанова про святкування на загальнодержавному рівні ряду пам’ятних дат і ювілеїв (зокрема 100-річчя від дня народження С.Бандери та 360-річчя Зборівської битви) – це основні важливі кроки зроблені у цьому місяці, — зазначив пан Томенко. — Як вам уже відомо Партія регіонів готує чергову спробу відправити Уряд у відставку, вони вже знайшли підтримку у партії комуністів та «ЄЦ». Та загалом вони не мають достатньо голосів для того, щоб розколоти існуючий Уряд.

Розповів Микола Томенко і про власний Законопроект, який був прийнятий і з 1 січня вступив в дію «Про заборону рекламу алкоголю та тютюну на носіях зовнішньої реклами та заборону озвучувати в рекламних роликах назви алкогольних виробників». Зараз, за словами пана Томенка, виробники алкоголю та рекламодавці вимагають скасувати закон, бо за їх словами в умовах економічної кризи вони втрачають надприбутки.

— Я проти того, щоб закон скасовували. Виходить можна і відмінити закон про нові штрафи для водіїв, бо в умовах кризи я не маю можливості оплатити такі високі штрафи, — з іронічною посмішкою каже Микола Томенко.

Наприкінці пан Томенко прокоментував події у Тернопільській області і зазначив, що вибори, до яких готується Тернопільська обласна рада є радикальним виходом з ситуації, яка склалася в області.

— Я певен, що лише людське волевиявлення розставить всі крапки над «і», — додав пан Томенко.

По закінченні прес-конференції заступник голови Верховної Ради України, народний депутат від БЮТ Микола Томенко разом з народним депутатом від БЮТ Василем Деревляним, головою Тернопільської обласної ради Михайлом Миколенком, працівниками Тернопільської обласної ради та представниками громадський організацій краю побували на могилі  Січових Стрільців. Там священник греко-католицької церкви відправив панахиду за упокій тих героїв-українців, які віддали своє життя в боротьбі за соборність нашої держави. Поклавши до могили букет блакитно-жовтих квітів пан Томенко, як житель Центральної України (Черкаської області) привітав галичан з Днем Соборності України. Після того всі присутні молитвою на могилі генерала Українських Січових Стрільців Євгенія Мешковського  вшанували його пам’ять.