Тернопільський БЮТ йде на зустріч громаді

Наприкінці червня минулого 2008 року до народного депутата України від БЮТ Деревляного В.Т. звернулися депутати та жителі (в кількості 335 чоловік) Великобірківської селищної ради Тернопільського району. Люди висловили свою стурбованість ситуацією, що склалася навколо спроби будівництва в селі цеху по виготовленню будівельних сумішей ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство» «Тер-Бау-Гіпс».

«Не зважаючи на заперечення сесії селищної ради та усієї громади, приписи управління з контролю за використанням та охороною земель у Тернопільській області, рішень заступника головного державного інспектора з охорони навколишнього середовища у Тернопільській області про заборону будівництва, відсутність будь-яких дозволів, не маючи проектної документації, нехтуючи вимогами чинного законодавства ТзОВ СУНП «Тер-Бау-Гіпс» самовільно веде реконструкцію котельні під цех.», – йдеться у зверненні.

Своє занепокоєння висловили жителі Великих Бірок тим, що Господарський суд Тернопільської області (суддя Стопник С.Г.) та Львівський апеляційний суд (судді Пліш М.А., Олендер І.Я., Кушнерик М.П.) у липні 2008 року відверто надали перевагу одній стороні, і ухвалили рішення, яке суперечить чинному законодавству. Цим рішенням було зобов’язано Великобірківську селищну раду надати дозвіл на реконструкцію котельні під цех по виготовленню сухих будівельних сумішей.

У зв’язку з цим, юристом Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Ігорем Дорошем спільно з членом партії ВО «Батьківщина», жителем села Великі Бірки Олексанром Березою була подана апеляційна скарга до Лювівського апеляційного суду з проханням:

«Скасувати Ухвалу Господарського суду Тернопільської області від 04 липня 2008 року у справі №13/106-2475 про задоволення заяви позивача, про зміну способу виконання судового рішення.»

Даною Ухвалою Господарський суд Тернопільської області зобов’язав Великобірківську селищну раду надати дозвіл на реконструкцію котельні під цех по виготовленню сухих будівельних сумішей.

Рішенням Львівського апеляційного суду, від 3 лютого 2009 року було скасовано  Ухвалу Господарського суду Тернопільської області від 04 липня 2008 року у справі №13/106-2475.