Автомобільний податок без Гордієвої петлі!

Впродовж деякого часу доводиться чути незадоволення щодо «Податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів», адже деяким людям цілком не під силу було сплачувати податки запропоновані попередніми змінами до згаданого закону. Очільниця Уряду Юлія Тимошенко взялася за вирішення наболілого питання особисто, і вкотре довела, що їй до снаги проблеми, з якими не можуть справитися чоловіки – міністри, які й зав’язали Гордієву петлю на автомобільних податках…

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко і автовласники знайшли компроміс у питанні транспортного збору – запровадження диференційованих ставок для автолюбителів, вік машин яких перевищує сім років.

Відповідні зміни до Закону України “Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів” Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко підписала і направила до Верховної Ради 6 лютого під час зустрічі з представниками автовласників.

Під час зустрічі було погоджено, що для автомобілів, вік яких перевищує 7 років, транспортний збір розраховуватиметься з коефіцієнтом 0,7, старші 10 років – 0,6, старші 15 років – 0,5(за повідомленням управління у зв’язках зі ЗМІ Секретаріату Кабміну).

Ці домовленості внесено до раніше розробленого Урядом законопроекту, який передбачає такі ставки податку при проведенні реєстрації, перереєстрації та чергового технічного огляду, а саме: 15 грн за 100 куб. см для автомобілів з об’ємом циліндрів двигуна до 2200 куб. см; 20 грн. для авто з об’ємом двигуна від 2201 до 2500 куб. см; 50 грн. для авто з об’ємом двигуна від 2501 до 3000 куб. см; 80 грн. для авто, об’єм двигуна яких становить понад 3000 куб. см.

По закінченні наради представники ініціативної групи автовласників повинні були донести суть компромісу до страйкарів. Вулицю Грушевського було розблоковано і відновлено рух автотранспорту.

Думку людей було вислухано та враховано. Урядовці не сховався за стінами Кабміну, а вийшли « в народ» та зрозуміли проблеми громадян. Це ще один плюс у розв’язанні державних задач Юлією Тимошенко!

Ірина Зенчак-Гулька