Борщівський БЮТ пропогує духовне відродження молоді краю

Фестиваль «До Стрітення від різдва лине краєм коляда» відбувся цими днями у приміському селі Мушкатівка Борщівського району Тернопільської області.

Організатор свята, депутат Борщівської райради (фракція БЮТ) Марта Кузьмич, педагогічний колектив школи доклали чимало зусиль, аби захід став яскравим підтвердженням значної роботи у духовному відродженні молоді.

Актова зала школи ледве вмістила усіх охочих і  ще раз доторкнутися душею і свідомістю до багатої скарбниці народної культури. Таїна Святвечора, звичаї щедрого вечора, вертепи з біблійними і сучасними молитвами, жартівлива Маланка, водіння вередливої кози, колядки, віншування, щедрівки – як у калейдоскопі змінювалися гурти, строї, музичне оформлення. Чи не найбільше оплесків зібрав вертеп з числа учнів четвертого класу. Учасники акцентували на звичайній культурі українців, стверджували ідеї добра, злагоди, працьовитості, щедрості.

Про значущіть подібних фестивалів у громадському становленні підростаючого покоління, виховання на звичаях і традиціях українського народу говорили методист відділу освіти Людмила Суха, а о.Анатолій Гавриловський, секретар комісії з питань освіти, культури і туризму, молоді та духовного відродження, депутат – бютівець Павло Андрушків.