Більше як півтисячі молоді, 22 лютого зібрали «Українські гульки» від «Батьківщини молодої»

Традиційний, національний та феєричний захід «Українські гульки», організований Тернопільською обласною молодіжною громадською організацією ВМГО «Батьківщина молода», присвячений Міжнародному дню рідної мови, щоразу вражає все новими оригінальними ідеями, цікавими, гумористичними конкурсами, а разом з тим росте цікавість до даного заходу молоді, яка приїжджає з усіх куточків Тернопілля та прилеглих областей.

Багато молодих людей розповіли, що заздалегідь готуються до гульок, а особливо до кункурсів на кращу вишиванку та знання українських народних пісень.

Усі учасники конкурсів отримали подарунки від організаторів, а це календарі, плакати, відео-диски «Туристичне Тернопілля», декоративні вази, а також подяки від  Тернопільської обласної МГО ВМГО «Батьківщина молода».

Задум організаторів заходу – популяризація української пісні та традицій виправдали себе, адже в порівнянні з першими вечірками, «Українські гульки», які відбулися вчетверте зібрали більше як півтисячі молоді у вишиваних сорочках. Оригінальністю виділялися дівчата у віночках, з стрічками у волоссі, хлопці з козацькими червоними поясами.

Серед вишитих рушничків, колосків пшениці, якими було декоровано приміщення готельно-розважального комплексу «Алігатор», здавалося, що життя повернулося на сотню років назад.

За словами організатора – голови ТОМГО ВМГО „Батьківщина молода”, депутата Тернопільської міської ради Ігоря Яворського: „ Українські гульки „Батьківщина молода” це хороша традиція, брендова клубна вечірка Тернопільської ОМГО „Батьківщина молода”…., до речі до нас на свято вишиванки та української пісні приїжджають гості з різних областей України, різних молодіжних політичних об’єднань – і це КЛАСНО!!!

«Українським гулькам «Батьківщина молода» рік – з чим я вас усіх вітаю!!!

Ми продовжуємо втілювати в життя всій молодіжний, культурний „Український прорив” основна мета якого: популяризація української культури, звичаїв та традицій наших предків серед молоді м. Тернополя; збільшення кількості українського музичного продукту в розважальних закладах нашого міста; пропагування здорового способу життя; підвищення національної самосвідомості серед молоді, підтримка та можливість молодих талантів реалізувати себе.

Від щирого серця хочу подякувати Тернопільській обласній організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина»- Блок Юлії Тимошенко, за сприяння якої відбулось свято української пісні та вишиванки…ЩИРО ДЯКУЮ!!!

Ми й на далі будемо проводити вечірки подібного типу, адже українська молодь, найкраща молодь світу, бажає такого свята!…..МОЛОДЬ ПАМЯТАЙ РАЗОМ – МИ НЕЗДОЛАННА СИЛА!!!!».