Заява

Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Нещодавно в друкованих засобах масової інформації області з посиланням на інтернет-ресурси опубліковано інформацію, про те, що нібито 18 лютого на закритій частині свого засідання Кабінет Міністрів України прийняв рішення про виділення 60 мільйонів гривень Тернопільській області для компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень, вкладених до 02 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР. Також, у згаданих публікаціях міститься інформація, що нібито таким чином Прем’єр-Міністр України Юлія Тимошенко прагне підкупити виборців на дострокових виборах депутатів Тернопільської обласної ради, призначених на 15 березня 2009 року.

Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє про те, що опублікована інформація є брудною провокацією наших політичних опонентів, голови Тернопільської ОДА Ю.Чижмаря та його «боса» В.Балоги, спрямована на дискредитацію Уряду, Прем’єр-Міністра України Юлії Тимошенко, партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» та Блоку Юлії Тимошенко.

Кабінет Міністрів України, очолюваний Юлією Тимошенко, здійснює достатньо кроків для реалізації засад, задекларованих в передвиборчій програмі Блоку Юлії Тимошенко «Український прорив» та програмі Уряду «Український прорив: для людей, а не політиків». Перші кроки щодо компенсації громадянам України втрат від знецінення грошових заощаджень, вкладених до 02 січня 1992 року в установи Ощадбанку СРСР зроблені в 2008 році, коли значна частина українців отримала кошти.

В цьому році однозначно планується продовжити виплати компенсаційних втрат. Для цього вже проведено ряд заходів.

Проте, 18 лютого Кабмін не приймав жодних постанов щодо направлення в Тернопільську область коштів для компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень, вкладених до 02 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР.

Тернопільська обласна організація всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» закликає жителів області брати до уваги лише офіційні повідомлення Кабінету Міністрів України та Ощадбанку щодо продовження реєстрації вкладників та виплати компенсацій. Просимо не піддаватись на провокаційні статті в пресі без зазначення їх авторів.

Одночасно, Тернопільська обласна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» заявляє про своє обурення діями засобів масової інформації, які поширюють брехливу інформацію та не здійснюють кроків щодо перевірки достовірності інформації, наданої для опублікування політичними партіями.