Начальник з купленим дипломом?

Прокуратура Києва провела перевірку звернення народного депутата від БЮТ Василя Деревляного з приводу законності призначення добродія Лукеніва М.М. на посаду заступника начальника управління – начальника відділу державного контролю Територіального управління Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Тернопільській області.

Перевіркою встановлено кілька цікавих деталей. По-перше, на даний час добродій Лукенів М.М. у Територіальному управлінні Головної державної інспекції на автомобільному транспорті в Тернопільській області не працює у зв’язку зі звільненням із займаної посади.

Друге – у відділі кадрів Головної державної інспекції на автомобільному транспорті Мінтрансзв’язку України наявна завірена копія диплома спеціаліста Лукеніва М.М., виготовлена при наданні оригіналу диплома.

І насамкінець найцікавіше: виявляється, згідно з інформацією, наданою адміністрацією Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (а диплом пана Лукеніва саме з цього вузу), Лукенів М.М. у картотеці вказаного навчального закладу не значиться.

Висновок не забарився: прокуратура столиці порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 358 Кримінального кодексу України (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів).

А тим часом добродій Лукенів М.М. і надалі спокійно працює, займаючи тепер посаду заступника генерального директора з безпеки руху Відкритого акціонерного товариства «Тернопільське обласне підприємство «Тернопiльавтотранс-16100», яке виконує ключову роль в процесі перевезення пасажирів на території області. Чи ж не дивина?