У четвер, 12 березня відбулася конференція Тернопільської обласної Всеукраїнської громадської організації «Жінки Батьківщини»

Конференція зібрала близько сотні жінок з усіх куточків Тернопільської області.

Почесним гостем зібрання була голова Всеукраїнської громадської організації «Жінки батьківщини», народний депутат України Сорочинська-Кириленко Раїса Миколаївна.

Основною метою конференції було обговорення проблем у суспільно-політичних, духовних, культурних, освітніх та інших сферах області та в Україні.

—     Українські жінки – найчарівніші та найсильніші у світі. Сьогодні, серед нас є жінки-лікарі, жінки-вчителі та викладачі, жінки-підприємці, жінки-політики, економісти, а загалом самодостатні та працьовиті особистості. І ми зібралися, щоб обговорити наболіле, що турбує наші сім’ї, наших дітей і все наше суспільство, — розпочала засідання голова Тернопільської обласної громадської організацію ВО «Жінки Батьківщини» Лобода Валентина Федорівна, депутат Тернопільської обласної ради. — Наша небайдужість принесе дуже скоро свої плоди, я в це вірю і на це сподіваюся.

Слова Валентини Федорівни підтримала народний депутат України Сорочинська-Кириленко Раїса Миколаївна, яка наголосила на тому, що робота організації «Жінки Батьківщини» спрямована на подолання найбільших соціальних проблем, які існують в Україні.

—     Перша і основна проблема, з якою ми вже розпочали боротися – це дитяча безпритульність, сирітство. Об’єднавши спільні зусилля Уряду, який запланував у бюджеті на 2009 рік 46 млн. грн., місцевих органів влади, а також нашу з вами відповідальну організаційну роботу, ми за 1 рік маємо забрати дітей з вулиці, забезпечити їх наглядом, освітою та достойними умовами проживання, — розповіла Раїса Миколаївна. — Наступним не менш важливим кроком є репродуктивне здоров’я та ефективна, доступна для кожного медична допомога. Саме для цього у Києві зараз функціонує Цент «Репродукційної медицини», де безкоштовно можуть пройти діагностику сім’ї, які мають проблеми з безпліддям. Зараз Уряд працює над законопроектом, який міг би забезпечити безкоштовним медичним страхуванням дітей віком до 23 років, вагітних жінок, пенсіонерів та ще деякі пільгові категорії громадян України.

Загалом жінки обговорили проблеми українських сіл, а це відсутність чи неналежний стан ФАПів, клубів, культурно-розважальних заходів і гуртків для дітей та молоді. Підняли питання і проблему жіночого заробітчанства, а також ряд інших не мало важливих для громадськості краю проблем. Вони домовилися створити структурну організацію «Жінки Батьківщини» в кожному районі, місті та в кожному селі Тернопілля і спільно працювати для покращення життя в області.