Якщо в усіх бідах України винна Тимошенко, тоді за що в цій країні відповідає Президент?

Недавно у поштових скриньках жителів Тернопілля з’явилися листи від імені Героя України, сина Головнокомандувача УПА і водночас голови об’єднання «Галицький вибір» Юрія Шухевича.

У листах викладено «10 провокаційних запитань» до лідера БЮТ Юлії Тимошенко. Преамбулою до листа є застереження Юрія Шухевича з приводу того, що українську державність нібито намагаються знищити руками тих, хто керує країною. І далі фраза: «Почати я хочу з лідера БЮТ Ю.Тимошенко».

Потім слідують запитання справді провокаційного характеру, але, чесно кажучи, доволі банальні: «Чому Ви не сприяєте визнанню УПА на державному рівні?» (А як же законопроекти про визнання воїнів ОУН-УПА воюючою стороною у Другій світовій війні, які неодноразово вносили на розгляд парламенту БЮТівці Володимир Яворівський і Андрій Шкіль?), «Чому Ваша фракція голосувала за впровадження другої державної мови у державну службу?» (Хіба Конституцією не закріплено мовний імператив, згідно з яким тільки українська мова визнається державною? Чи якийсь закон може переважати Конституцію?) і т.д.

Дуже прикро, що син такого видатного національного діяча «повівся» на політику Банкової. Сумнівів щодо «добровільної ініціативи» останньої у цій справі не виникає передовсім з міркувань суто фінансових (не кажучи вже про відвертий антипрем’єрський вектор аля-Балога, що проглядається у листах): як заявив сам Юрій Шухевич, листи були розповсюджені по всій Галичині у кількості 180 тисяч (!) примірників. Зважаючи на суттєве подорожчання паперу в останній час, самі розумієте, що самотужки «Галицький вибір» (громадсько-політичне об’єднання) не змогло б надрукувати таку велику кількість примірників та ще й розіслати їх через західноукраїнські відділення ДП «Укрпошта». Загалом, якщо підрахувати, то такий тираж разом із його розповсюдженням мав би обійтися щонайменше в 400 тис. грн. (!) Сума, погодьтеся, колосальна.

Сам Юрій Шухевич в інтерв’ю одному з видань зазначив, що згадані листи були надруковані і розіслані зусиллями «дрібних підприємців, на яких Юлія Тимошенко тисне в час кризи і просто не дає їм жити». Але подібна аргументація – неймовірно смішна, якщо не сказати анекдотична. Бо, по-перше, уряд на підприємців не тисне, а по-друге, фінансова криза аж ніяк не сприяє відвертому благодійництву на догоду чиїмсь вузькоклановим політичним інтересам.

Наостанок нам хотілося б запитати самого Юрія Романовича: а чому Ви почали саме з Прем’єр-міністра? Коли будуть 10 провокаційних запитань до Президента? Наприклад, чому не була реалізована програма «10 кроків назустріч людям»? Чому Президент не дотримав своєї обіцянки про визнання воїнів ОУН-УПА? Чому «здав» 13 тис. кв. км. Чорноморського шельфу компанії «Венко Прикерченская Лтд»? А як бути з «Росукренерго», яку Президент «кришує» на догоду Фірташу, Льовочкіну, Бойку і т.д.? Чому пан Шухевич не нагадує гарантові про його Указ, згідно з яким держслужбовці повинні розмовляти двома мовами?

Чи в цій країні за все відповідає тільки керівник уряду?

До речі, не завадило б нагадати нашим горе-патріотам, що саме завдяки

фракції БЮТ (118 голосів) парламент підтримав президентський законопроект

про визнання Голодомору 1932-1933-го років геноцидом проти української

нації, саме БЮТівці брали активну участь під час голосування за постанову