Юлію Тимошенко назвали в Японії “українською Жанною Д’арк”

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко в рамках робочого візиту до Японії провела робочий сніданок з членами парламентської Асоціації дружби Японія-Україна, повідомляє прес-служба Кабміну.

Юлія Тимошенко подякувала учасникам Асоціації за багаторічну підтримку України і участь у спільних проектах, а також окреслила шляхи співпраці двох країн в умовах світової фінансової кризи.

Прем’єр-міністр зазначила, що Уряд України прийняв рішення не стагнувати під час кризи, чекаючи її завершення, а навпаки – надати потужний поштовх економіці шляхом докорінної модернізації в усіх сферах життєдіяльності країни.

Глава українського Уряду підкреслила, що найкращим партнером у цій роботі Київ бачить Японію, як державу, що посідає перше місце в світі за розвитком сучасних технологій.

“Найголовніше, що керівництво Японії, еліта Японії давно сповідує концепцію “Арки свободи і процвітання”, куди входить і Україна. А це значить, що ми маємо політичну підтримку ваших країн-сусідів. Це дає нам можливість сподіватися, що разом ми можемо проти цей шлях дуже успішно”, – підкреслила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала присутнім, що на початку березня українська делегація у складі міністрів та керівників відомств уклала понад 20 меморандумів та протоколів з японською стороною щодо модернізації найважливіших сфер життя України.

У свою чергу, депутат японського парламенту Хакуо Янагісава від імені парламентської Асоціації дружби висловив сподівання, що в період світової фінансової кризи японське керівництво докладе усіх зусиль для спільного подолання її негативних наслідків. Як приклад успішної співпраці Хакуо Янагісава навів нещодавно укладено угоду про передачу квот на викиди в повітря шкідливих речовин відповідно до Кіотського протоколу.

Також японський депутат повідомив, що в Токіо давно чекали на візит Юлії Тимошенко. “В Японії вас називають “українська Жанна Д’арк”. Ми поважаємо вас за патріотичну діяльність”, – зазначив Хакуо Янагісава.