ПР діє за принципом що б не робити, аби нічого не робити

Вранці 2 квітня ПР виконала свою обіцянку по блокуванню трибуни парламенту. За словами лідерів Регіонів, блокування трибуни триватиме до п‘ятниці. У понеділок, 6 квітня, ПР не блокуватиме роботу Верховної Ради, аби президент Європарламенту Ганс-Герт Пьоттерінг зміг виступити в українському парламенті.

В п‘ятницю регіонали продовжать блокування трибуни та закликають своїх прихильників блокувати будівлі парламенту, Уряду та Секретаріату Президента. Окрім того, регіонали планують провести багатотисячний мітинг. Лідери ПР задекларували 50 тис. підтримку киян.

Зважаючи на провал попередніх задекларованих акцій ПР, присвячених закінченню 100 денного ультиматуму ПР до Уряду, акції 3 квітня мають зміцнити імідж ПР як впливової, серйозної опозиційної сили.

Окрім того ПР вимагає від телеканалу «Рада» в прямому ефірі транслювати блокування трибуни парламенту.

Головні вимоги регіоналів залишаються незмінними – відставка Президента та проведення дочасних президентських і парламентських виборів.

На думку деяких експертів, блокування трибуни ВР може закінчитися розпуском парламенту за статтею Конституції – неспроможність протягом 30 днів розпочати пленарні засідання ВР. Багатьма політиками саме ця версія трактується як доказ того, що зрежисовано блокування Балогою з подачі Ющенка, ПР стала остаточно керованим інструментом у чужих руках.

Також Третьяковим було висловлено версію щодо указу про розпуск ВР як мети ПР – це нібито має стати приводом для імпічменту.

В умовах деградації парламенту, неспроможності Президента Уряд залишається єдиним стабільним органом влади.

ПР діє за принципом що б не робити, аби нічого не робити;

ПР вкотре показала свою непослідовність: в середу підтримали рішення про призначення чергових виборів президента на 25 жовтня 2009 року, а вже в четвер почали вимагати дострокових виборів парламенту – явно в інтересах президента;

Блокування трибуни ВР зі сторони ПР пояснюється відсутністю в партії стратегічних ініціатив та неспроможністю політично конструктивно конкурувати з опонентами. Через безвихідь та безпорадність ПР нічого не залишається як блокувати трибуну;

ПР заблокувала трибуну, щоб парламент не розглянув антикризову програму Ю.Тимошенко.

«ПР не зацікавлена ані в стабільній роботі парламенту, ані в стабільній роботі Уряду та в цілому влади. Мета ПР – не вихід із кризи, а отримання можливості розпоряджатися державними ресурсами. Криза головними донорами ПР розглядається як можливість за державний рахунок компенсувати всі втрати від світової економічної кризи. Саме цим – прагненням особистої наживи – пояснюється прагнення регіоналів будь за що дестабілізувати роботу ВР. Відповідь ПР на кризу – перевибори парламенту – є неадекватною. Адже очевидно, що проведення дострокових парламентських виборів не лише не сприятиме подоланню кризи, а лише поглибить її. Оскільки буде згаяний дорогоцінний час. Всім очевидно, що ані під час проведення передвиборчої кампанії, а це 60 днів, ані під час оскарження результатів виборів в судах, ані в ході переформатування більшості та форматування нового Уряду, а це ще 60 днів, ані під час наступних президентських виборів ніхто жодних реформ проводити не буде»