7 квітня 2009 року Львівський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою скасував ухвалу Тернопільського окружного адміністративного суду від 24 березня 2009 року.

7 квітня 2009 року Львівський апеляційний адміністративний суд своєю ухвалою скасував ухвалу Тернопільського окружного адміністративного суду від 24 березня 2009 року, якою залишено без розгляду адміністративний позов Блоку Юлії Тимошенко про визнання протиправним та незаконним протоколу Тернопільської обласної територіальної виборчої комісії про підсумки голосування та результатів позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради 15 березня 2009 року, визнання протиправними та незаконними дій Тернопільської ОТВК, направлені на офіційне оприлюднення результатів виборів до Тернопільської обласної ради та визнанням відсутності підстав для проведення 15 березня 2009 року позачергових виборів депутатів Тернопільської обласної ради.

Колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду вважає, що висновки Тернопільського окружного адміністративного суду щодо підстав для залишення позову Блоку Юлії Тимошенко без розгляду, викладені в оскаржуваній ухвалі є помилковими, а сам суд першої інстанції, вирішуючи публічно-правовий спір, допустив порушення норм процесуального права, що призвело до неправильного вирішення питання.

Таким чином ухвала Тернопільського окружного адміністративного суду від 24 березня 2009 року скасована судом вищої інстанції, а адміністративна справа направлена в суд першої інстанції для продовження розгляду. Дане рішення набрало законної сили з моменту його проголошення та оскарженню не підлягає.

Варто нагадати, що головуючим при розгляді адміністративної справи за позовом Блоку Юлії Тимошенко в Тернопільському окружному суді був голова цього суду Микола Шульгач.

Враховуючи хід розгляду справи та спроби працівників Тернопільського окружного адміністративного суду, за вказівкою голови цього суду, не надавати для ознайомлення представникам БЮТ матеріали справи та копії рішень, Блок Юлії Тимошенко припускає, що така поведінка Миколи Шульгача була відразу направлена на неправильне застосування законодавства та прийняття неправомірного рішення. В іншому випадку можна говорити про непрофесійність голови та суддів Тернопільського окружного адміністративного суду.

Також Блок Юлії Тимошенко вважає, що правоохоронні органи повинні встановити та вивчити мотиви неправомірних дій голови Тернопільського окружного адміністративного суду Миколи Шульгача.