«Батьківщина молода» зробила крок назустріч здоров’ю тернополян

Гіпертонія – одне з найбільш поширених захворювань серцево-судинної системи, на яке хворіє 15-25% усього населення світу. Україна в цьому плані, на жаль, не виняток. Емоційні стреси, куріння, алкоголь… Уникнути цих найпоширеніших причин гіпертонічної хвороби в наш час практично неможливо.

7 квітня Тернопільська обласна молодіжна громадська організація ВМГО «Батьківщина молода» на Театральному майдані провела акцію, приурочену до Всесвітнього дня здоров’я. Молоді медики, активісти «Батьківщини молодої», всім охочим вимірювали артеріальний тиск та пригощали вітамінами. Мета акції – ще раз нагадати всім про загрозу, яку несе з собою гіпертонія, першим проявом якої є підвищений артеріальний тиск.

Як зазначив голова обласної молодіжної громадської організації, депутат Тернопільської міської ради Ігор Яворський: «Батькіщина молода» – за здоровий спосіб життя. Найбільше багатство людини – її здоров’я, тому в «День здоров’я» наша організація вирішила провести акцію «Зроби крок назустріч здоров’ю – виміряй артеріальний тиск!». Більше сотні тернополян мали змогу виміряти свій артеріальний тиск, отримавши фахову консультацію від молодих медиків. Сподіваємося, наше гасло «Будьте здоровими – будьте  щасливими!» стало цього дня актуальним для багатьох.