«Батьківщина молода» знає, як боротися з причинами молодіжних проблем

Голова обласної молодіжної громадської організації ВМГО «Батьківщина молода», депутат Тернопільської міської ради (фракція Блоку Юлії Тимошенко) Ігор Яворський виступив спонсором поїздки тернопільської команди «Школа танцю Ніно» на чемпіонат України зі спортивної аеробіки, який відбувався з 11 по 14 квітня в Житомирі. Дівчата та хлопці змагались у 5 категоріях: аеробна гімнастика, степ-аеробіка, фанк-аеробіка, базова аеробіка, стренфлекс.

У спортивному заході брали участь представники з 18 областей України, АР Крим, а також команди Росії та Молдови. Загалом у змаганнях було задіяно майже 700 учасників віком від 12 до 25 років. Західну Україну представляли лишень 4 команди з Тернополя.

«На виборах до Тернопільської міської ради я, як кандидат у депутати, був автором передвиборчої програми Блоку Юлії Тимошенко «Як забрати молодь з вулиць», – зазначає голова обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода», депутат міськради Ігор Яворський. – Виходячи з контекстуального розгляду згаданої програми, можу з упевненістю сказати: виділяючи кошти на соціальні цілі, місцева влада не здатна подолати дитячу наркоманію, алкоголізм, тютюнопаління та злочинність. Тому що увагу передовсім треба зосереджувати на причинах цих соціально негативних явищ, а не тільки боротися з їх наслідками. А причини очевидні: в секуляризованому матеріалістично-прагматичному суспільстві, в якому живемо, немає місця для любові та ласки, так необхідних підростаючому поколінню. В результаті останнє «кидається в крайнощі». Контролюючими критеріями цих крайностей виступають вулиця, телебачення, Інтернет. Вихід з такої ситуації один: нашій молоді треба дати альтернативу вулиці й техніці. Дітей потрібно зайняти чимось суспільно корисним. Саме тому наша організація допомагає проводити різноманітні спортивні заходи, впроваджує у життя низку культурно-патріотичних (молодіжні вечірки «Українські гульки «Батьківщина молода»), спортивно-масових (відкритий турнір «Королі жиму Тернопільщини», відкритий турнір з боксу «Лицарі Батьківщини») акцій, популяризуючи таким чином фізично й духовно здоровий спосіб життя, що, в свою чергу, сприятиме формуванню високоосвічених, кваліфікованих та високоморальних будівників нової молодої України європейського зразка.